Sabrtés picasso

El Museu Picasso de Barcelona prorroga fins el 31 de març les exposicions ‘Sabartés per Picasso per Sabartés’ i ‘Pablo Picasso i els editors Gustavo Gili: treball i amistat’, que es van inaugurar el passat 23 de novembre.

Des d’aleshores 148.287 visitants han passat per les sales del Museu per a contemplar els fons documentals de l’arxiu Sabartés i dels editors Gustavo Gil. Tot un ‘èxit’ que ha fet que la pinacoteca hagi decidit – ‘gràcies a la generositat dels prestadors’ – mantenir-les obertes més enllà de la data prevista inicialment, el 24 de febrer.

Les mostres han permès mostrar per primera vegada l’arxiu personal de Jaume Sabartés, cinquanta anys després de la seva mort, format per gairebé set-centes cartes que Pablo Picasso li va enviar entre 1927 i 1967, i el Fons Anna Maria Torra i Gustau Gili Esteve adquirit pel Museu l’any 2014 així com una selecció del fons documental procedent de la Donació Editorial Gustavo Gili del mateix any.

Els materials d’ambdues exposicions es completen amb obres del Musée National Picasso-París i de col·leccions particulars i d’altres arxius. En motiu de les mostres el Museu Picasso ha iniciat una nova línia editorial, la Col·lecció «Arxius / Museu Picasso Barcelona» que té com a objectiu principal la divulgació dels fons documentals del Museu per reforçar la seva funció com a centre d’estudis i investigació, donant a conèixer col·leccions específiques i altres llegats d’aquests fons i promoure noves línies de recerca sobre l’obra de Picasso.

‘Sabartés per Picasso per Sabartés’ és el primer número d’aquesta col·lecció i el segon número és el catàleg de l’exposició ‘Pablo Picasso i el editors Gustavo Gili: treball i amistat’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb