Papers de Salamanca

El Ministre de Cultura i Esports espanyol, José Guirao, la consellera de Cultura de Castella i Lleó, Maria Josefa García, i l’alcalde de Salamanca, Alfonso Fernández Mañueco, han acordat aquest dimarts ‘cenyir la sortida i retorn de documents de l’Arxiu de Salamanca a l’estricte compliment de la Llei del 2005’, per la qual es restitueixen a Catalunya els documents de l’Arxiu de Salamanca confiscats durant la Guerra Civil.

El ministre de Cultura espanyol ha declarat que tot i que ‘no és amic dels terminis’, però espera que el tema dels ‘papers de Salamanca’ quedi resolt al primer trimestre del 2019. ‘Si allò tècnic no s’encalla, allò polític no ho ha de fer’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb