Òscar Cadiach havia d’intentar aquesta matinada l’atac al cim del Broad Peak (8.047 metres), l’últim vuit mil que li falta per a coronar, però les males condicions climàtiques l’han fet desistir, segons que informa el programa de ràdio El Pont de Mahoma.

Els dos dies que ha passat al camp 3 (7.200 metres) i la neu acumulada —més d’un metre en un dia— li han fet prendre la decisió de baixar fins al camp base (5.200 metres), on esperarà una finestra de bon temps per tornar a atacar el cim. Els seus companys de cordada, Mohammed Ali ‘Sadpara‘ i Toni Spirig, també estan baixant.

L’estratègia de Cadiach era sortir de la tenda a l’una de la matinada (hora catalana) i fer l’ascensió fins al coll del Broad Peak (7.900 metres), tot obrint traça. Una volta al coll, segons les condicions de la neu, havia de prendre la decisió de continuar l’atac o no.

El divendres passat, el mal temps ja va frustrar el primer intent de cim de la temporada per part d’una expedició internacional.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]