El festival internacional LOOP Barcelona se celebra fins al 27 de maig. El certamen és el gran referent mundial del món del videoart, l’aplicació de la imatge en moviment en l’art contemporani. L’edició d’enguany vol convertir-se en un pont entre el passat i el present de la producció videogràfica. Per a fer-ho compta amb una selecció clau de treballs i autors dels 60, 70 i 80 amb l’objectiu d’entendre la producció audiovisual actual.

Per això les exposicions estan dedicades a figures clau del camp audiovisual com Martha Rosler, artista coneguda per els seus vídeos, foto-textos i escriptura crítica; Tony Oursler, artista pioner de l’art multimèdia; Antoni Miralda, conegut per les seves peculiars grans instal·lacions; i Robert Cahen, famós vídeo artista fotògraf i compositor.

Enguany el LOOP s’estén fins a vuitanta localitzacions, algunes d’inèdites com el Cine Avinguda de la Llum, al subsòl del carrer Pelai, o el Parking Ortigosa. Un dels nous espais serà Can Trinxet on es fa ‘La música d’Andy Warhol’.

L’exposició commemora els 30 anys de la mort del polifacètic artista nord-americà, repassant més de 60 portades de discos realitzades entre 1949 i 1987. Analitza el procés de producció musical i artístic de Warhol a The Factory, el seu mític taller, i per on no era estrany trobar-se músics com Bob Dylan, David Bowie, Mick Jagger, Brian Jones, The Velvet Underground o -ja en els setanta i vuitanta- Debbie Harry, The Ramones i The Cars. Aprofitant el marc industrial de la fàbrica Can Trinxet, la mostra intentarà recrear l’espai singular de The Factory (amb l’alumini, els sofàs vermells).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]