Cita el proper 25 com investigat l’empresari Palencia, qui hauria confessat pagaments al PP el 2008

MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que instrueix la causa per la presumpta presumpta caixa B del PP –arran dels denominats papers de Bárcenas– ha demanat al seu company en aquest òrgan i instructor del cas Lezo Manuel García-Castellón la “transcripció íntegra i enregistrament’ de la conversa entre l’expresident del PP de Madrid Ignacio González –actualment a la presó per aquest últim procediment– i l’exministre del PP Eduardo Zaplana “sobre l’existència d’un vídeo en el qual es parlaria d’un presumpte xantatge al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Es tracta d’una diligència que va ser sol·licitada a principis del passat mes de juny per l’acusació popular que exerceix Izquierda Unida en la causa sobre la presumpta caixa B després de conèixer-se que en el sumari de Lezo es parlava d’aquest enregistrament en la qual l’empresari Rafael Palencia presumptament hauria reconegut pagaments al PP el 2008 i amb el qual va ser fet xantatge el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

En la conversa, que està en el sumari del cas Lezo on s’investiguen presumptes irregularitats al Canal d’Isabel II, el presumpte capitost de la trama explica a l’exministre que Rajoy va ser extorquit amb un vídeo i va manar l’extresorer del PP Luis Bárcenas a tapar-ho. En aquest document gràfic apareixeria l’empresari Rafael Palencia, exdirectiu de Degremont Iberia, confessant que havia donat diners al també extresorer de la formació Álvaro Lapuerta.

NOVES CITACIONS

En el mateix document judicial, que té data del passat 3 d’octubre, el titular del Jutjat d’Instrucció número 5 crida a declarar el proper dia 25 en qualitat d’investigat Palencia i com a testimoni a Ángel Salado, president i director general de l’empresa Degremont Iberia, que apareixen en les anotacions de l’extresorer del PP.

El jutge De la Mata demana igualment al seu company la “transcripció íntegra i enregistrament” de la conversa entre Ignacio González i el que va ser delegat del Govern a Ceuta, Luis Vicente Moro “en la qual, el primer, refereix manifestacions de l’empresari Javier López Madrid relatives a l’entrega de diners per part del seu sogre, l’expresident d’OHL Juan Miguel Villar Mir a Álvaro Lapuerta”.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb