BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

El jurat del LXVI Premi Planeta de Novel·la ha escollit les deu obres finalistes d’entre el rècord històric de 634 originals presentats aquesta edició, el guanyador de la qual es comunicarà el diumenge en un sopar literari en el Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona.

Segons ha anunciat en un comunicat el segell aquest dilluns, entre els deu títols i autors de les obres es troben ‘El astrónomo’, de Heinrick Von Kügel (pseudònim); ‘Es que tengo hambre’, de María Eugenia Mayobre Jahn, i ‘La nueva vida de Penélope’, de Bella Linardi (pseudònim).

També són finsalistas ‘Primera parte’, d’Antolín Sánchez Lancho; ‘Mujeres rotas’, de Voli estas povi (pseudònim); ‘La isla de las musas’, de Ricardo Pedreira Ulloa (pseudònim), i ‘El infierno bajo la piel’, de Jesús Miguel Martínez.

I finalment, figuren ‘La montaña artificial’, de Victoria Goodman (pseudònim), ‘A la sombra de una mentira’, de M.Palma Medina, i ‘Una fea encantadora’, d’Eva Florència Benavidez.

Amb 601.000 euros per a l’obra guanyadora i 150.250 per a la finalista, el premi millor dotat de les lletres espanyoles es lliurarà en una gala la nit del diumenge 15 d’octubre en el Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona.

El jurat del premi l’integren Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Emili Rosales.

PROCEDÈNCIA DE LES NOVEL·LES

La procedència de les novel·les és molt diversa, i, a més d’Espanya, destaquen Amèrica del Sud (127 obres), Amèrica del Nord (71), Amèrica Central (19) i la resta d’Europa (17).

També destaquen Austràlia (1) i Àsia (1), a més d’Alemanya (2), Bèlgica (2), França (4), Itàlia (3), Portugal (3), Regne Unit (2) i Suïssa (1).

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb