El govern ha aprovat de transferir deu milions d’euros de fons extraordinaris de diversos departaments de la Generalitat per a dotar el Fons Complementari de Riscs que ha de permetre d’avalar les fiances dels represaliats pel Tribunal de Comptes espanyol. La data límit perquè els trenta-quatre ex-alts càrrecs acusats de malversació per l’acció exterior de la Generalitat dipositin 5,4 milions d’euros de fiança és el 21 de juliol vinent. El funcionament d’aquest fons preveu que sigui una entitat financera qui faci l’aval, amb el contraaval de la Generalitat amb aquest fons de risc. Però ara per ara el govern no troba cap entitat que s’hi presti, i ja comença a pensar en mecanismes alternatius.

El decret d’aprovació d’aquest fons complementari de risc ja preveu que això pugui passar. En una disposició final, estableix què fer en cas que no sigui possible de fer l’aval a un banc: “L’entitat gestora [del fons, és a dir, l’Institut Català de Finances ara per ara] pot atorgar la garantia mitjançant qualsevol mitjà admès en dret, sense perjudici que sigui substituïda posteriorment pel que disposa el precepte esmentat.” És a dir, provisionalment se’n faria càrrec l’Institut Català de Finances mentre no es trobés la solució definitiva.

La portaveu del govern ha dit que hi ha converses entre alguns dels afectats per la fiança imposada pel Tribunal de Comptes per a poder-se acollir a aquest fons.

I si tomben el fons? Es podrà salvar el patrimoni dels represaliats?

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.