policia

La Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització ha informat que ja ha enllestit el primer esborrany per a crear la policia autonòmica de les Illes Balears. En el ple del parlament, la consellera Isabel Castro ha explicat, en resposta a una qüestió del portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, que el primer pas és crear l’Escola Superior de Seguretat Pública de les Balears, en la qual se centren els esforços; després caldrà un informe del Consell de Policia General de l’Estat per a garantir la coordinació i, més endavant, ja es podrà aprovar la llei de policia de les Balears.

Castells ha recordat que fa un any que varen fer un pacte per al desenvolupament d’un cos de policia propi de les Balears i aquest termini ja ha expirat. El diputat menorquí creu que les declaracions de Castro demostren que no s’ha avançat i que potser el govern va donar suport al pacte ‘per quedar bé’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb