El govern espanyol ha acordat no autoritzar la celebració d’una consulta popular a l’Ajuntament de Sant Sebastià sobre si s’ha de destinar o no recursos i instal·lacions a les curses de braus. El batlle de la ciutat, Eneko Goia (PNB), ja ha anunciat que presentarà un recurs a aquesta decisió del govern de Mariano Rajoy.

L’octubre passat, el consistori va votar a favor de demanar permís al govern espanyol per a fer una consulta popular. L’acord pretenia dur a terme una consulta amb la pregunta ‘Vol que l’ajuntament destini recursos municipals o instal·lacions a les curses de braus?’, amb les opcions ‘sí’ o ‘no’ com a resposta. L’ajuntament va decidir de demanar autorització al govern espanyol per culpa dels problemes que es van trobar a l’hora de convocar una consulta en base al reglament local.

‘Que no obrin un altre front judicial’

El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha demanat al govern de Rajoy que recapaciti i reconsideri la seva prohibició abans d’obrir un altre ‘front judicial’ amb Euskadi. ‘Parlem i negociem el com, però deixem que els veïns i veïnes de Sant Sebastià expression la seva opinió sobre l’ús que volen donar a un edifici públic’, ha afirmat.

‘Prendre la capacitat de decidir al ciutadans sobre l’ús que es vol donar a un edifici no silenciarà el debat’, ha avisat. I ha llançat una advertència al govern espanyol: ‘Si volen imposar la seva posició, la reacció pot acabar provocant l’efecte contrari i acabar amb una prohibició de facto dels braus a Sant Sebastià’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]