govern espanyol

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha denunciat que l’acord del consell de ministres espanyol sobre l’ampliació del parc nacional de Cabrera difereix del text que va sortir a exposició pública, que deixava la porta oberta a demostrar la continuïtat ecològica perquè així la zona fos gestionada pel govern de les Illes.

Fonts de la conselleria expliquen que al text aprovat al febrer es considera segur que la gestió es traspassarà a les Illes, perquè s’estableix que no hi ha proves científiques que avalin la continuïtat ecològica amb l’ecosistema terrestre ja declarat parc nacional, segons que es preveu en l’article 6.4 de la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Aquesta normativa diu que les competències d’aquestes zones corresponen a les comunitats autònomes quan hi hagi continuïtat ecològica de l’ecosistema marí amb l’espai natural terrestre objecte de protecció, avalada per la millor evidència científica existent.

La conselleria sosté que es podria demostrar, a posteriori, que hi ha continuïtat ecològica i, per tant, les competències passarien a ser de les Balears. A causa d’aquestes diferències, la conselleria ha interposat un requeriment contra l’acord del govern espanyol.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb