El Botànic vol fer de la lluita antifrau un dels seus emblemes en la recta final de la legislatura. L’Agència Antifrau que dirigeix Joan Llinares va sol·licitar fa un parell de setmanes un increment de 600.000 euros respecte dels fons rebuts l’any passat, és a dir, un 21% més. Una petició que va remetre a les Corts –òrgan al qual està adscrit– i que ha acceptat l’executiu, que ho ha inclòs en la llei del pressupost aprovada dimecres passat.

D’aquesta manera, l’any que ve, l’Oficina tindrà un pressupost de 3,38 milions d’euros, sempre que aquesta quantitat no sigui modificada en el tràmit d’esmenes als comptes al parlament. En la proposta inicial que l’entitat va remetre a la cambra, Llinares especificava que 2,5 milions d’euros anirien destinats al capítol de personal, actualment integrat per 32 persones i que preveuen d’augmentar. Això es justifica per la quantitat de denúncies que reben mensualment, una mitjana de catorze, la qual cosa és una important càrrega de feina.

De la resta del pressupost, 596.000 euros es destinaran a béns corrents i 241.000 a inversions. Ara bé, encara no se sap si l’Agència Antifrau podrà mantenir el romanent, és a dir, el pressupost no executat en aquest exercici. Aquesta era una pretensió de Llinares, però haurà de debatre’s en la fase d’esmenes a la llei d’acompanyament les setmanes vinents. Des que es va aprovar la creació de l’ens, el seu pressupost ha anat creixent any rere any. El 2016, es va dotar a l’organisme d’1,5 milions d’euros; l’any següent, va ser de 2,7.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.