El govern balear ha decidit de demanar formalment al Ministeri de Foment espanyol que declari totes les rutes aèries entre les illes i la península com a obligació de servei públic oberta a totes les companyies que hi vulguin participar, sense cap restricció. També demanarà que s’estableixi un preu màxim de referència per evitar pujades dels preus dels bitllets amb què algunes companyies es beneficiïn de la pujada del descompte per a residents.

La tarifa màxima s’hauria de fixar per a cada una de les rutes entre les illes i la península. En el cas de Madrid, per exemple, seria de 110 euros més taxes, per trajecte i sense descompte. Aplicant-hi el 75%, se’n pagarien 27,5 més taxes.

És competència del govern espanyol d’aprovar-ho, però per fer-ho necessitaria l’autorització de Brussel·les. La Comissió dels Mercats i la Competència espanyola verificarà si la pujada del preu dels vols és real, tal com denuncia l’informe de les agències de viatges de Balears.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb