El Frankfurter Allgemeine, un dels diaris més influents en l’àmbit de la política a Alemanya, publica avui un article en què defensa la tesi que a la justícia espanyola, li serà molt difícil de demostrar el presumpte delicte de malversació que vol imputar a Carles Puigdemont. Aquesta és l’única carta que té el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per a demanar el lliurament del president català, car la justícia alemanya ja va descartar el delicte de rebel·lió.

L’article, titulat ‘Conspiradora i creativa’, recomana a la justícia alemanya –que ha de decidir si lliura Puigdemont a Espanya per malversació– que llegeixi el llibre Operació urnes, dels periodistes Xavi Tedó i Laia Vicens. S’hi explica que no va ser el govern qui va efectuar la compra de les urnes, sinó un català, amb el pseudònim de Lluís, que pagar 100.000 euros per a adquirir-les. Més tard, una xarxa de milers de voluntaris va aconseguir portar les urnes fins a Catalunya, amagar-les i distribuir-les el primer d’octubre. ‘Segons la investigació del Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, almenys set milions de butlletes de votació també provenien de França’, afegeix.

Per una altra banda, l’article referma que no hi va haver malversació a partir de les declaracions de Santi Vila, que va dir al Suprem que el referèndum s’havia finançat amb diners privats, i les del ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, que en una entrevista recent al diari El Mundo va assegurar que les urnes no s’havien pagat amb fons públics.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]