La CUP ha publicat avui el document sobre els acords programàtics amb Junts per Catalunya i ERC que s’havia de signar abans del ple d’investidura de dimarts. Segons el partit, el document estava llest per a ser signat a les deu del matí, però el president del parlament, Roger Torrent, va decidir d’ajornar la investidura. En l’acord hi ha el compromís de materialitzar la República en els àmbits institucionals i socials, així com el començament del procés constituent de la mà d’una Assemblea Constituent Provisional.

Segons el document, el pacte ‘no és ni el programa polític ni l’acció de govern exclusiva dels signants, sinó que expressa aquelles qüestions sobre les quals s’ha arribat a un acord’. JxCat i la CUP expliciten el seu compromís a implementar-lo, però ERC inclou una clàusula que diu: ‘A l’espera de la darrera aportació’.

Entre els acords ja esmentats, també hi ha la internacionalització de la República, la construcció nacional dels Països Catalans, el control públic de les infraestructures estratègiques (com ara Aigües Ter-Llobregat), no renovar els concerts de les escoles i instituts que segreguen per sexe, un pla de xoc contra la violència masclista, un pla de suport als autònoms, un pla de xoc contra la corrupció, la recuperació dels impostos pel canvi climàtic o el reforçament del model universal i públic d’universitat.

Consulteu ací el document íntegre:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]