El Consolat de Mar coordinarà un nou organisme de mediació i arbitratge a l’àrea mediterrània

  • Les cambres de comerç de la Mediterrània impulsen una entitat que promocionarà la resolució de conflictes sense haver d'arribar als tribunals

VilaWeb
Imatge de la seu del Consolat del Mar a Barcelona
Redacció
18.11.2022 - 21:40
Actualització: 19.11.2022 - 18:51

La primavera vinent s’inaugurarà a Barcelona el Centre Mediterrani de Coordinació de l’Arbitratge, Tribunals i Centres de Mediació. Aquesta nova institució serà pilotada pel Consolat de Mar, que d’aquesta manera recupera el paper important que ja tenia a l’edat mitjana a tota la Mediterrània.

Actualment, el Consolat de Mar és el Centre de Resolució de Conflictes de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona. És l’instrument que es posa al servei d’empreses i comerciants per propiciar la solució dels seus conflictes i divergències, d’abast nacional o internacional, tot evitant el recurs al procediment judicial.

La seva entrada en funcionament l’han anunciada aquesta setmana, durant la Medaweek, el coordinador general de l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME), Anwar Zibaoui i el cònsol major del Consolat del Mar, Jordi Domingo. El nou centre es crea sota l’ASCAME, entitat que agrupa més de tres-centes cambres de comerç en vint-i-tres estats riberencs. Zibaoui també ha anunciat que es crearà a Alexandria un Centre d’Estudis sobre l’Economia Blava.

Les funcions principals del Centre Mediterrani de Coordinació de l’Arbitratge, Tribunals i Centres de Mediació seran les d’unir organismes de tota la Mediterrània per promoure la mediació i resoldre conflictes i la de crear unes regles comunes que serveixin perquè les relacions comercials no hagin d’acabar als tribunals si la discrepància es pot resoldre amb mediadors.

L’argument principal per a crear aquest centre és la millora de la seguretat jurídica, que és una condició prèvia per a les inversions econòmiques en la zona, i fer créixer la mediació com la millor opció per a resoldre conflictes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any