El Consolat de Mar coordinarà un nou organisme de mediació i arbitratge a l’àrea mediterrània

Les cambres de comerç de la Mediterrània impulsen una entitat que promocionarà la resolució de conflictes sense haver d'arribar als tribunals

VilaWeb
Imatge de la seu del Consolat del Mar a Barcelona
Redacció
18.11.2022 - 21:40
Actualització: 19.11.2022 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primavera vinent s’inaugurarà a Barcelona el Centre Mediterrani de Coordinació de l’Arbitratge, Tribunals i Centres de Mediació. Aquesta nova institució serà pilotada pel Consolat de Mar, que d’aquesta manera recupera el paper important que ja tenia a l’edat mitjana a tota la Mediterrània.

Actualment, el Consolat de Mar és el Centre de Resolució de Conflictes de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona. És l’instrument que es posa al servei d’empreses i comerciants per propiciar la solució dels seus conflictes i divergències, d’abast nacional o internacional, tot evitant el recurs al procediment judicial.

La seva entrada en funcionament l’han anunciada aquesta setmana, durant la Medaweek, el coordinador general de l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME), Anwar Zibaoui i el cònsol major del Consolat del Mar, Jordi Domingo. El nou centre es crea sota l’ASCAME, entitat que agrupa més de tres-centes cambres de comerç en vint-i-tres estats riberencs. Zibaoui també ha anunciat que es crearà a Alexandria un Centre d’Estudis sobre l’Economia Blava.

Les funcions principals del Centre Mediterrani de Coordinació de l’Arbitratge, Tribunals i Centres de Mediació seran les d’unir organismes de tota la Mediterrània per promoure la mediació i resoldre conflictes i la de crear unes regles comunes que serveixin perquè les relacions comercials no hagin d’acabar als tribunals si la discrepància es pot resoldre amb mediadors.

L’argument principal per a crear aquest centre és la millora de la seguretat jurídica, que és una condició prèvia per a les inversions econòmiques en la zona, i fer créixer la mediació com la millor opció per a resoldre conflictes.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes