El conservador del Museu de Lleida, Albert Velasco, ha desmentit el jutge d’Osca que ha autoritzat la Guàrdia Civil a endur-se les quaranta-quatre obres de Sixena del museu amb l’ús de la força perquè no hi ha hagut col·laboració del museu. Ha assegurat que el museu ha mostrat voluntat de col·laboració i que li ha fet arribat un escrit a la Guàrdia Civil, cosa que el cos policíac ha negat i que, segons Velasco, és ‘rotundament fals’.

Velasco s’ha mostrat indignat i ha titllat d’inaudit’ que un jutge autoritzi la Guàrdia Civil a assaltar un museu. ‘Entraran a sac al magatzem?’, s’ha preguntat. Ha explicat que s’han presentat diversos recursos i ha denunciat que la providència del jutge genera ‘una sensació d’indefensió màxima’ perquè no es tenen en compte els escrits i es ‘tira pel dret’.

El termini per a entregar les obres de Sixena del Museu de Lleida acaba dilluns, i a partir de les 00.00 la Guàrdia Civil està autoritzada a entrar-hi i endur-se les obres. ‘El 155 no havia de servir per això, oi? Doncs aquí ho teniu’, ha sentenciat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]