Un dels tres sarcòfags de les monges de Sixena exposats al Museu de Lleida.

El conservador del Museu de Lleida, Albert Velasco, ha desmentit el jutge d’Osca que ha autoritzat la Guàrdia Civil a endur-se les quaranta-quatre obres de Sixena del museu amb l’ús de la força perquè no hi ha hagut col·laboració del museu. Ha assegurat que el museu ha mostrat voluntat de col·laboració i que li ha fet arribat un escrit a la Guàrdia Civil, cosa que el cos policíac ha negat i que, segons Velasco, és ‘rotundament fals’.

Velasco s’ha mostrat indignat i ha titllat d’inaudit’ que un jutge autoritzi la Guàrdia Civil a assaltar un museu. ‘Entraran a sac al magatzem?’, s’ha preguntat. Ha explicat que s’han presentat diversos recursos i ha denunciat que la providència del jutge genera ‘una sensació d’indefensió màxima’ perquè no es tenen en compte els escrits i es ‘tira pel dret’.

El termini per a entregar les obres de Sixena del Museu de Lleida acaba dilluns, i a partir de les 00.00 la Guàrdia Civil està autoritzada a entrar-hi i endur-se les obres. ‘El 155 no havia de servir per això, oi? Doncs aquí ho teniu’, ha sentenciat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]