La vice-presidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que la Generalitat treballa en la creació d’un únic cos de bombers forestals per tal que tota la seva tasca estigui representada en un únic organisme. Ho ha dit en una visita als efectius contra incendis de la base àrea del Cocoll i als bombers forestals de Castells.

Des de la base de Cocoll ha expressat la importància d’aquest punt ‘neuràlgic en moments d’emergència’ i ha recordat que es tracta d’una de les bases que va operar en el recent incendi de Llutxent ‘amb una gran professionalitat’.

Oltra ha conversat amb el personal de les brigades helitransportades i, després d’agrair la seva ‘professionalitat, esforç i dedicació’, ha destacat que en aquests moments les seves condicions laborals han millorat, ja que tenen ‘més estabilitat i una operativitat més òptima’. Des d’aquest any ‘han passat d’una empresa privada a una pública, a formar part de Tragsa’.

Així mateix, ha subratllat que el Botànic vol ampliar i millorar el mapa d’infraestructures d’emergències i això, ‘òbviament, ha de tenir un reflex en els pressupostos en matèria de prevenció i extinció’. Segons diu, cal trobar un equilibri, ‘tenir uns bons mitjans d’emergències, no només per als incendis, però també bona inversió en prevenció, perquè sempre és més car apagar que prevenir’.

En la seva visita, Oltra ha dit que després de passar una emergència és el moment d”analitzar, dialogar i apreciar les necessitats, aprendre les lliçons i veure com poder millorar per al futur’, perquè segons ha aclarit, al final tot és ‘experiència que podem incorporar’. Així, ha explicat que altres comunitats autònomes que van participar en l’extinció de l’incendi de Llutxent han agraït poder col·laborar perquè ‘han après molt i adquirit una gran experiència’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb