El consell espanyol de ciberseguretat ha donat per controlada la propagació del virus WannaCry, que ha provocat problemes arreu del món, però no ha descartat que es produeixin nous incidents d’aquest tipus. ‘S’ha confirmat el control de la propagació de la infecció en haver-se pogut aplicar els mecanismes de prevenció. Tanmateix, no es pot garantir de moment que no es produeixin nous incidents d’aquest tipus’, han informat a través d’un comunicat.

L’organisme s’ha reunit al departament espanyol de seguretat nacional per a avaluar i analitzar les incidències de seguretat a les xarxes informàtiques arran del ciberatac d’abast mundial de divendres. Des d’aleshores, aquest atac ha afectat més de 360.000 equips de 180 països. Un dels més afectats va ser el Regne Unit, que va patir un atac que va afectar el seu sistema d’hospitals públics.

Durant la reunió, els membres del consell han constatat que cal més coordinació per a lluitar contra aquest tipus d’amenaces i més esforç per a estendre la cultura de la ciberseguretat en tots els àmbits que inclogui més informació i més comunicació sobre aquest tipus d’amenaces.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]