Aquest dijous, després de la validació pel Consell d’Estat, el Diari Oficial ha publicat que la nova regió nascuda de la fusió de les antigues regions de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus es dirà oficialment ‘Occitània’ i tindrà Tolosa per capital.  Segons que informa Midi Libre el Consell d’Estat ha avançat la decisió, que en principi estava prevista pel primer d’octubre.

Aquesta decisió generarà una gran polèmica. A Catalunya Nord hi ha un gran moviment en marxa reclamant afegir ‘País Català’ al nom de la macroregió, per tal de reconèixer la catalanitat d’una part de la mateixa. Així el deu de setembre passat la capital del nord va viure una gran manifestació reclamant respecte per la catalanitat del país i rebutjant el nom proposat per a la macroregió. (Vegeu al respecte l’article de Joan-Lluís Lluís ‘Estelades a Perpinyà‘).

També hi ha grups occitans que han protestat pel fet que només una part d’Occitània pugui fer servir el nom de tot el país.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]