La Generalitat Valenciana estrenarà a final d’any una línia d’ajuts al sector empresarial i un segell de qualitat que implicarà bonificacions fiscals per a impulsar l’ús del català en aquest àmbit. Aquestes accions pretenen superar polítiques que es limitaven a subvencionar els rètols dels establiments per reconèixer les entitats que impulsen aspectes com ‘la comunicació amb els clients, la publicitat o amb personal capacitat’ en català.

Ho ha explicat en una entrevista a Europa Press el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, que ha recalcat que si en els primers exercicis del govern del Botànic les accions de difusió del català s’han centrat en els àmbits educatiu i social, ‘el 2018 serà l’any de la indústria, l’empresa i el comerç’.

‘A final d’any s’ha previst una línia d’ajudes per al sector empresarial i un segell que inclou bonificacions a partir d’aquelles competències autonòmiques en l’àmbit tributari i fiscal’, ha dit el director general.

En la normativa –en què treballen conjuntament la Direcció de Política Lingüística, dependent de la conselleria d’Educació, i les conselleries d’Hisenda i Economia– es preveu de tenir en compte la web, ‘la comunicació amb clients, la publicitat i la bonificació si una empresa valora les capacitats en valencià dels treballadors, tal com ja es fa amb certes subvencions culturals’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb