La Generalitat Valenciana estrenarà a final d’any una línia d’ajuts al sector empresarial i un segell de qualitat que implicarà bonificacions fiscals per a impulsar l’ús del català en aquest àmbit. Aquestes accions pretenen superar polítiques que es limitaven a subvencionar els rètols dels establiments per reconèixer les entitats que impulsen aspectes com ‘la comunicació amb els clients, la publicitat o amb personal capacitat’ en català.

Ho ha explicat en una entrevista a Europa Press el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, que ha recalcat que si en els primers exercicis del govern del Botànic les accions de difusió del català s’han centrat en els àmbits educatiu i social, ‘el 2018 serà l’any de la indústria, l’empresa i el comerç’.

‘A final d’any s’ha previst una línia d’ajudes per al sector empresarial i un segell que inclou bonificacions a partir d’aquelles competències autonòmiques en l’àmbit tributari i fiscal’, ha dit el director general.

En la normativa –en què treballen conjuntament la Direcció de Política Lingüística, dependent de la conselleria d’Educació, i les conselleries d’Hisenda i Economia– es preveu de tenir en compte la web, ‘la comunicació amb clients, la publicitat i la bonificació si una empresa valora les capacitats en valencià dels treballadors, tal com ja es fa amb certes subvencions culturals’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]