El bacallà, disseccionat en un llibre que transcendeix la cuina

VilaWeb
Redacció
15.04.2022 - 06:00
Actualització: 13.04.2022 - 16:40

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

És un dels ingredients més sofisticats i imprescindibles de la gastronomia contemporània, gràcies al seu vincle amb la cuina tradicional i la seva capacitat d’adaptar-se a diverses cultures gastronòmiques. El bacallà, pescat des de fa segles al nord d’Europa, arriba a casa nostra ben salat, i gràcies a la seva capacitat de conservació s’ha fet també essencial a les comarques interiors de Catalunya.

En èpoques de penúria, el bacallà ha substituït la carn i ha tingut un rol alimentari potent. Tot això i més ho explica amb rigor i destresa la Fina Comas, autora d’ El llibre del bacallà (Edicions Sidillà, 2022), un viatge per totes les arestes d’aquest peix que interessarà tant els aficionats a la cuina com els més maldestres amb els focs.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies