Quatre policies han mort i sis més han resultat ferits aquest dilluns per l’explosió de dos artefactes col·locats a la regió de la península del Sinaí, al nord-est d’Egipte, segons han informat fonts de l’aparell de seguretat citats per l’agència de notícies Reuters.

Els quatre agents han mort a la ciutat de l’Arish, capital de la província de Sinaí del Nord, quan el blindat en el qual viatjaven ha sofert l’impacte de l’explosió d’una bomba caminera al seu pas. Tres policies més van resultar ferits. Un segon vehicle blindat ha acudit en auxili del primer i una segona bomba ha estat detonada i ha ferit tres agents més. Els artefactes s’activaven per control remot, segons les fonts.

De moment cap grup ha reivindicat l’autoria d’aquest atac. Centenars de policies, militars i milicians han mort en els dos últims anys d’insurrecció islamista a Egipte, principalment a la regió del Sinaí. La insurrecció es va exacerbar arran del cop d’estat contra el president islamista Mohamed Mursi del 3 de juliol del 2013.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]