Demostren l’eficàcia d’una nova combinació de fàrmacs en la supervivència dels pacients amb càncer de pàncrees

  • L'ús del Nalirifox augmenta dels 9,2 mesos als 11,1 la supervivència dels malalts amb un diagnòstic avançat

VilaWeb
ACN
21.01.2023 - 12:02
Actualització: 21.01.2023 - 12:06

Un assaig clínic internacional amb participació de l’Hospital Vall d’Hebron ha demostrat que una nova combinació farmacològica podria ser una opció més bona de tractament per a pacients amb càncer de pàncrees metastàtic. És el fàrmac Nalirifox. En la tercera fase de l’assaig, la mitjana de supervivència dels pacients va ser d’11,1 mesos en els malalts tractats amb Nalirifox, enfront dels 9,2 mesos dels qui van rebre el tractament convencional. Els resultats de l’assaig també han demostrat que la supervivència sense progressió (el temps entre que es comença el tractament fins que el tumor torna a créixer) també va millorar: de 5,6 mesos a 7,4.

L’estudi es va presentar ahir al fòrum global ASCO GastroIntestinal Symposium, a San Francisco, en què va participar la doctora Teresa Macarulla, cap del Grup de Tumors Gastrointestinals i Endocrins del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i oncòloga mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que també forma part del comitè científic de l’assaig.

“Actualment, tenim poques opcions de tractament per als pacients de càncer de pàncrees metastàtic de manera que qualsevol avenç en aquest sentit és una bona notícia”, va dir la doctora Macarulla.

Ara com ara, a l’estat espanyol, el càncer de pàncrees és el vuitè tumor amb més incidència, però un dels tumors amb pronòstic més dolent cinc anys després del diagnòstic. Segons la SEOM, a l’estat espanyol el càncer de pàncrees presenta una taxa de supervivència del 8,6% al cap de cinc anys del diagnòstic, la més baixa entre els tumors comuns.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any