Els Dragons Catalans se citen amb la història en la seva primera final de la Superlliga

• Els nord-catalans poden guanyar contra el Saint Helens el primer títol de campió

Fotografia cde Dragons Catalans (@DragonsOfficiel)
Alexandre Solano
08.10.2021 - 21:50
Actualització: 09.10.2021 - 10:43

La temporada dels Dragons Catalans es pot definir sense cap mena de dubte com a històrica: han trencat tots els registres anteriors i avui la culminen amb la gran final la Superlliga del rubgi de tretze contra el totpoderós Saint Helens RLFC. El partit es juga a les 19.00 a Manchester, a l’estadi Old Trafford, amb capacitat per setanta-sis mil afeccionats.

Tots dos finalistes són els equips més en forma de la competició. Els Dragons Catalans han dominat la temporada i enguany han guanyat per primera vegada l’escut de capdavanters, que els reconeix com a primers classificats de la fase regular. En les semifinals, van vèncer el Hull Kingston Rovers per 28 a 10. També han guanyat la majoria de títols individuals. Sam Tomkins ha estat guardonat millor jugador i Steve McNamara, unànimement, ha estat triat millor entrenador de la temporada.

Per part seva, el Saint Helens és el segon classificat de la lliga regular i a les semifinals ha superat clarament el Leeds Rhinos per 36 a 8. És un dels millors clubs i ha aconseguit vuit vegades el títol. És el campió vigent i també va guanyar el 2019. De fet, l’any passat va eliminar els Dragons a les semifinals per un contundent 48 a 2.

La primera final de l’equip de Perpinyà

L’equip nord-català juga la seva primera final després de quinze anys a la màxima competició del rugbi de tretze i, si guanya, serà el primer equip de fora del Regne Unit que ho aconsegueix. També debutaria en la World Club Challenge, que enfronta els campions de la lliga europea i l’australiana.

Enguany, en els partits en què s’han enfrontat tots dos finalistes hi ha hagut un resultat desigual. En la setena jornada, a l’estadi Gilbert Brutus de Perpinyà, van guanyar els catalans per 20 a 16, fet que va consolidar el bon començament de l’equip. Al camp del conjunt de Merseyside, en la divuitena jornada, van perdre per 34 a 12. El tercer i darrer partit, en la jornada vint-i-tres, va ser el més espectacular de tots. En el Cap de Setmana Màgic de Newcastle, va ser un partit de màxima tensió que van guanyar els Dragons Catalans, després d’una remuntada històrica. Quan faltaven cinc minuts per al final, el Saint Helens guanyava 30 a 12, però els nord-catalans van capgirar el marcador i van acabar vencent per 30 a 31.

La gran final es podrà veure avui a través del canal de televisió Esports 3 i, en el cas de l’estat francès, a través de BeIN. També es pot escoltar la transmissió de Ràdio Arrels, sintonitzant l’emissora o, gràcies a un acord, a través de la pàgina web i l’aplicació mòbil de Catalunya Ràdio.

Després d’acompanyar l’equip fins a l’aeroport, els aficionats dels Dragons han engalanat la ciutat per animar-los, fins i tot els autobusos municipals porten cartells dedicats a l’equip.