En el cicle de vida dels aparells informàtics i dispositius digitals hi ha moltes etapes crítiques: l’origen de les matèries primeres, les condicions laborals de les empreses fabricants, l’ús de materials reciclables… Fins i tot quan l’ordinador o el mòbil s’acaben considerant obsolets, el cicle no es tanca: es pot pensar en el reciclatge i, també, en la reutilització. En aquest sentit, quan una empresa o administració pública dóna de baixa ordinadors i equipaments informàtics considerats amortitzats, l’opció fàcil és desballestar-los i reciclar-ne el màxim nombre de components. Però sovint els equipaments encara funcionen a la perfecció i hi ha l’alternativa de reutilitzar-los. Però no és tan fàcil, trobar un nou usuari que vulgui allargar-ne el cicle de vida. Aquest és el desafiament de la plataforma de donació solidària de dispositius digitals Reutilitza.cat, sorgida el 2012 d’iniciatives anteriors al si de la Universitat Politècnica de Catalunya. Donar una nova vida als aparells considerats obsolets per empreses i institucions públiques, explica el director David Franquesa, és una manera eficaç d’optimitzar recursos, de prevenir la generació de residus, de crear ocupació i també d’enfortir les capacitats digitals dels receptors, tant entitats i ONG com particulars. Gràcies a un programa de la UE, ara es vol replicar Reutilitza.cat a tot Europa.

· Podeu escoltar el programa en format mp3.

· També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

· Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o de l’iTunes.

· ‘L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.