
Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

‘Ciència i nazisme: La inconfessa col·laboració dels científics amb el nacionalsocialisme’ és el nom que rep el nou número de Mètode, un monogràfic coordinat pel director de Mètode, Martí Domínguez, que posa llum sobre la implicació de la ciència en les polítiques del Tercer Reich. En la revista, els nostres redactors i col·laboradors habituals proposen sis novetats editorials, cadascuna amb la seua ressenya corresponent també disponible al nostre web.
Ens trobem actualment immersos en una espècie de “neuromoda”, una tendència que ha popularitzat termes com neuroètica, neurolingüística, neuroeconomia i moltes més. Aquesta situació ha portat a Anna Carballo i Marta Portero, psicòlogues i doctores en neurociències, a parlar sobre educació des de la perspectiva neurocientífica en la seua obra Neurociencia y educación, que ressenya en Mètode Jordi Solbes. El cervell és també el protagonista de La nueva biología de la mente, un llibre que ens proposa Cinta Navarro en què s’explora la base biològica de l’autisme, la depressió, l’esquizofrènia, l’alzhèimer o les addiccions del seu autor Eric R. Kandel.
Del programa de Ràdio 5 (RNE) Historias de la medicina, conduït per l’historiador Carlos Aitor Yuste i l’investigador i historiador de la medicina Jon Arrizabalaga naix el projecte Esto no estaba en mi libro de historia de la medicina. Amb ressenya de María José Báguena Cervellera, ofereix una aproximació a la lluita contra la malaltia a través de les actuacions dels qui la van protagonitzar. Aquesta proposta històrica es suma a la recomanació d’Amelia Ortiz-Gil: El manual del astrólogo cuántico, de Michael Brooks, és una biografia, poc convencional i amb tocs irònics, sobre el matemàtic i metge renaixentista Girolamo Cardano.
Les dues últimes propostes literàries ens acosten al món de les plantes i a la genòmica. Primerament, David G. Jara revela la complexitat, el dinamisme, i la varietat d’adaptacions i processos biològics de la flora en El reino ignorado. Per la seua banda, el biòleg David Bueno i Torrens acosta al lector l’interessant camp de l’epigenòmica en Epigenoma para cuidar tu cuerpo y tu vida, una obra per comprendre els efectes que pot tindre l’estil de vida en la descendència.
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.
Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits