Carme Forcadell

El diputat de Westminster Ronnie Cowan (SNP) ha denunciat avui l’empresonament de Carme Forcadell per haver permès un debat parlamentari. A més, ha demanat al govern britànic quan condemnarà ‘aquesta atrocitat’. Cowan ha recordat que fa nou mesos que Forcadell és empresonada i que s’enfronta a una petició de setze anys de presó al judici del Tribunal Suprem espanyol.

El número dos del Ministeri d’Afers Estrangers del Regne Unit, Alan Duncan, ha evitat de respondre directament i ha apel·lat a l’estat de dret. ‘Cada democràcia té les seves normes i lleis’, ha dit.

En un piulet, Cowan ha escrit que li semblava que el parlament britànic hauria donat suport a Rosa Parks, que hauria fet la marxa de Martin Luther King i Jackson i que alguns haurien donat suport a Biko i Mandela. I ha criticat que, en canvi, el govern del Regne Unit avui mirava cap a una altra banda mentre Espanya tenia presos polítics.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb