governar

El tomb a la dreta que significaria pactar amb Tercera Via fa que Demòcrates no descarti de governar tot sol i cercar suports esporàdics. Xavier Espot obrirà ronda de converses la setmana vinent amb les forces polítiques amb representació parlamentària, per contrastar la predisposició dels partits a donar-li suport en el futur govern. Espot diu que vol deixar uns dies i que les formacions ja hagin analitzat els resultats i les possibilitats. Espot pensa en les aproximacions sense apriorismes i per tant està disposat a tot, sempre que sigui factible i raonable.

La direcció de Demòcrates ha analitzat les opcions que hi ha damunt la taula, que bàsicament són el pacte amb Tercera Via, amb els liberals o bé governar tot sol. De les tres possibilitats, la majoria és partidària de fer un executiu demòcrata i anar cercant acords esporàdics per a governar. La possibilitat d’un pacte amb Josep Pintat originaria un tomb molt a la dreta en bona part de les polítiques. Això comprometria un sector important de les propostes electorals, les del vessant més social, i obriria les portes al PS per anar-se apropiant el votant més centrista.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb