Aquest matí han declarat als jutjats de Reus el regidor de la CUP a Reus Édgar Fernández, l’ex-regidora Mariona Quadrada i Ricard Aragonès, militant d’Endavant, com a investigats per desordres públics pel tall de les vies del tren, el 23 de setembre, durant una protesta per la detenció de nou CDR. Dilluns ja va comparèixer Oriol Ciurana, també ex-regidor de la CUP.

Els investigats han declarat que van participar en aquella protesta i també en altres mobilitzacions arran de la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra el procés. A més, han tornat a denunciar la utilització de fitxers policials per part dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu ‘d’assenyalar’ persones visibles de l’esquerra independentista.

Als investigats se’ls acusa d’haver dirigit la protesta per tallar les vies del tren arran de l’operació Judes. Adif va presentar una denúncia en què feia constar que el tall havia afectat a nou trens i havia suposat un retard de més de 200 minuts, però segons l’esquerra independentista l’acció va durar menys de deu minuts. Una cinquantena de persones s’ha concentrat davant els jutjats de Reus per donar suport als investigats, sota el lema ‘La solidaritat no és delicte’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb