Calendari escolar 2022-2023: quan comença el curs aquest setembre?

Tot a punt per a la tornada a l'escola aquest curs 2022-2023 · Quin dia començaran les classes? Seran a jornada completa? Tota la informació, ací

VilaWeb
Redacció
12.08.2022 - 21:40
Actualització: 31.08.2022 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Falta poc perquè s’acabin les vacances d’estiu i comenci la tornada a l’escola. Després de dos cursos inusuals, amb mesures sanitàries estrictes, aquest curs 2022-2023 arriba en el context de la nova normalitat al país. Ara, hi haurà canvis en el dia de començament del curs en diversos territoris. Per això aquests dies moltes famílies tenen algunes preguntes. Quan començarà el curs escolar aquest setembre? Quins dies seran festa? Totes les respostes, ací.

Els nens de Catalunya Nord seran els primers

Els primers a començar el curs escolar, com sempre, són els alumnes de Catalunya Nord, que enguany tornen a les aules el primer de setembre.

Les primeres vacances del curs 2022-2023 per als nord-catalans seran les de Tots Sants, del 23 d’octubre al 8 de novembre, i les vacances de Nadal seran del 18 de desembre al 3 de gener.

Les vacances d’hivern comencen el 18 de febrer i acaben el 6 de març, i les de primavera seran del 22 d’abril al 9 de maig. A més a més, també hi haurà vacances per la Pentecosta els dies 28 i 29 de maig. D’altra banda, els dies festius seran l’11 de novembre, i el 8 i el 18 de maig.

A Catalunya l’inici de curs s’avança al 5 de setembre

Els alumnes que canvien totalment de paradigma són els del Principat. La primera novetat d’enguany és que els alumnes d’infantil i primària comencen el curs el dia 5 de setembre i els de secundària, batxillerat i FP, el dia 7. La Generalitat de Catalunya va oficialitzar l’avançament del curs escolar el 19 de maig seguint les recomanacions del Consell Escolar. No obstant això, la comunitat educativa s’ha mostrat totalment en contra i diversos sindicats de docents han convocat noves jornades de mobilització coincidint amb l’inici del curs escolar. Se’n preveuen els dies 7 i 28 de setembre. A més, han fet una crida a manifestar-se davant els ajuntaments el 5 de setembre a la tarda.

A banda de la reorganització del calendari escolar, a Catalunya les escoles i instituts d’infantil i primària començaran el mes de setembre amb un horari intensiu, de 9.00 a 13.00, més l’hora de menjador. Així mateix, els alumnes podran quedar-se fins a les 16.30 als centres escolars gràcies a les activitats extraescolars o de lleure, que seran de franc, segons que va anunciar el govern.

Sobre les vacances escolars d’enguany al Principat, les de Nadal s’avancen un dia i seran del 22 de desembre al 8 de gener. Les vacances de Setmana Santa es faran del 3 d’abril al 10 d’abril.

A part de les dues festes locals de cada municipi i els quatre dies de lliure disposició que establirà cada centre, els dies festius del curs 2022-2023 són el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 de desembre, el 8 de desembre i el primer de maig.

A Andorra, els alumnes començaran el 9 de setembre

A Andorra, la data de començament del curs és el 9 de setembre. També hi haurà alguns dies de jornada intensiva. Enguany seran el dia 12 d’octubre i la resta coincideixen amb el pont de Tots Sants i la festa de la Puríssima. Per tant, del 5 al 9 de desembre hi haurà jornada intensiva.

En relació amb les vacances, les de Nadal començaran el 23 de desembre i acabaran el 6 de gener. A més, també n’hi haurà per Carnaval, del 20 al 24 de febrer; per Pasqua, que seran del 3 d’abril al 14; i per la Pentecosta, el 29 i el 30 de maig.

Els altres dies festius del calendari seran el 8 de setembre, el 14 de març i el primer de maig.

Al País Valencià i a les Illes començaran el 12 de setembre

Al País Valencià també hi ha novetats. Tot i que en un principi la Conselleria d’Educació pretenia d’avançar el curs al 8 de setembre, les protestes de la comunitat educativa sí que van reeixir i finalment començarà el 12. A més, per primera vegada, els alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i FP acabaran tots el mateix dia, el 22 de juny.

Quant a les vacances, les de Nadal començaran el divendres 23 de desembre i acabaran el divendres 6 de gener, i les de Pasqua començaran el 6 d’abril i acabaran onze dies després, el 17 d’abril. Els festius –més enllà dels tres dies no lectius de què disposa cada municipi– seran el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 i el 8 de desembre i el primer de maig.

A les Illes el curs comença el dia 12 per a tots els nivells, tret de la Formació Professional, que comença el 23 de setembre. Tots acabaran el curs el 23 de juny, havent fet un total de 176 dies lectius. La festa escolar unificada enguany serà el 28 de març.

Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 5 de gener, i les vacances de Pasqua, del 6 al 14 d’abril. La resta de dies festius seran: el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 de desembre, el 8 de desembre, el 6 de gener, el primer de març i el primer de maig. A més, cada centre pot establir dos dies festius de lliure disposició.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes