Aquest migdia es trobaran a Montserrat els portaveus dels municipis participants en les quatre columnes de la Marxa Som, després de recórrer durant cinquanta dies totes les comarques del Principat de Catalunya. La trobada a Montserrat servirà per a lliurar les conclusions d’aquest procés participatiu a diputats del parlament. Això serà havent dinat, cap a dos quarts de quatre, quan es farà l’assemblea de portaveus dels municipis i comarques participants al voltant de les quatre arques ensamblades, i es farà lliurament a Chakir El-Homrani i Adriana Delgado (Junts pel Sí) i Gabriela Serra (CUP-Crida Constituent) de les aportacions consensuades sobre la proposta de democràcia participativa.

Prèviament, la comunitat del Monestir haurà rebut les tradicionals ofrenes que els assistents vulguin fer a la patrona de Catalunya. A quarts de 5 i fins els volts de tres quarts de set, en un format d’intervencions dinàmiques, hi haurà parlaments i cançons de Carles Belda, Natxo Tarrés, Marcel Casellas i Lídia Pujol, i la paraula i el cant valencià de Núria Agulló. Parlaran també Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural), Teresa Forcades (membre de la comunitat de Sant Benet de Montserrat i de Procés Constituent), David Fernàndez (periodista i ex-diputat al parlament), Martí Olivella (Parlament Ciutadà), Lluís Planas (coordinador de La Marxa Som), Ramon Martí (en nom dels assistents del País Valencià) i es farà la lectura del manifest, a càrrec de Laia Vidal.

Un cop iniciat el procés constituent oficial, els organitzadors de la Marxa Som es plantegen impulsar més accions al territori, l’obertura a la participació de més municipis i una assemblea completa dels municipis i comarques participants.

En aquesta entrevista, Teresa Forcades va explicar el sentit i el funcionament d’aquesta iniciativa que commemora els quaranta anys de la Marxa per la Llibertat del 76.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb