Aquest migdia es trobaran a Montserrat els portaveus dels municipis participants en les quatre columnes de la Marxa Som, després de recórrer durant cinquanta dies totes les comarques del Principat de Catalunya. La trobada a Montserrat servirà per a lliurar les conclusions d’aquest procés participatiu a diputats del parlament. Això serà havent dinat, cap a dos quarts de quatre, quan es farà l’assemblea de portaveus dels municipis i comarques participants al voltant de les quatre arques ensamblades, i es farà lliurament a Chakir El-Homrani i Adriana Delgado (Junts pel Sí) i Gabriela Serra (CUP-Crida Constituent) de les aportacions consensuades sobre la proposta de democràcia participativa.

Prèviament, la comunitat del Monestir haurà rebut les tradicionals ofrenes que els assistents vulguin fer a la patrona de Catalunya. A quarts de 5 i fins els volts de tres quarts de set, en un format d’intervencions dinàmiques, hi haurà parlaments i cançons de Carles Belda, Natxo Tarrés, Marcel Casellas i Lídia Pujol, i la paraula i el cant valencià de Núria Agulló. Parlaran també Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural), Teresa Forcades (membre de la comunitat de Sant Benet de Montserrat i de Procés Constituent), David Fernàndez (periodista i ex-diputat al parlament), Martí Olivella (Parlament Ciutadà), Lluís Planas (coordinador de La Marxa Som), Ramon Martí (en nom dels assistents del País Valencià) i es farà la lectura del manifest, a càrrec de Laia Vidal.

Un cop iniciat el procés constituent oficial, els organitzadors de la Marxa Som es plantegen impulsar més accions al territori, l’obertura a la participació de més municipis i una assemblea completa dels municipis i comarques participants.

En aquesta entrevista, Teresa Forcades va explicar el sentit i el funcionament d’aquesta iniciativa que commemora els quaranta anys de la Marxa per la Llibertat del 76.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb