Cuixart

Els advocats de Jordi Cuixart han demanat al Tribunal Suprem espanyol d’endarrerir el començament del judici contra l’1-O per a dedicar més temps a la preparació de la seva defensa. A l’escrit es fa referència a l’article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans, que estableix el dret a disposar del temps i les facilitats necessàries per preparar la defensa.

El judici contra l’1-O: tot allò que cal saber-ne

L’escrit adreçat a la sala segona del Suprem destaca que han rebut ni la interlocutòria d’admissió de proves, ni la data d’inici del judici oral. Tanmateix, el que sí que s’ha acordat és el trasllat dels presos cap a Madrid per a demà mateix. A més, explica com s’ha filtrat a diversos mitjans la proximitat de l’inici del judici en els pròxims dies.

De confirmar-se aquestes dates, la defensa de Cuixart creu que no hi hauria prou temps per a preparar amb garanties la defensa. Això, sumat a les dimensions de la causa, comportaria ‘una greu indefensió’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb