Costa, Albano, nosaltres, vosaltres

  • És el moment de posar-se a treballar i a fer. Sense esperar a veure què fa el veí i responsabilitzant-se cadascú d'allò que li correspon. Aquesta és la clau de 'La tertúlia proscrita'

Vicent Partal
16.03.2023 - 21:40
Actualització: 16.03.2023 - 21:56
VilaWeb

Ahir acabava l’editorial desitjant que avui us pogués donar una bona notícia. La puc donar. Com molts ja deveu saber, ahir vam estrenar La tertúlia proscrita, un programa en vídeo presentat per Txell Partal i que cada setmana, cada dijous, comptarà amb la presència d’Albano-Dante Fachin i Josep Costa. La tertúlia vol ser un espai crític, de reflexió, que durant una hora servesca sobretot per a construir.

En la mesura que el panorama polític ha anat fent-se irrespirable, hi ha hagut gent, amb noms i cognoms, que d’una manera informal s’ha convertit en referent d’aquells que no ens hem mogut d’allà on tots érem el Primer d’Octubre de 2017. Gent que hem anat apujant el to de la crítica enfront de l’esperpent que vivim i que cerquem com posar sobre la taula les idees i els conceptes que necessitem per a refer-nos i per a tornar a presentar un embat a Espanya.

Per sort, moltes persones s’han convertit en fars de la població en aquest moment tan aspre. I, de fet, estic segur que tots ens posaríem d’acord si haguéssem de fer una llisteta d’aquests noms. Entre ells, Josep Costa i Albano-Dante Fachin són indiscutibles, a parer meu. No tan sols pel seu pensament, sinó també per la seua acció, pel compromís personal, pels fets que protagonitzen i per la seua capacitat de plantar cara a qui calga: amic o enemic, pròxim o llunyà.

És per això que VilaWeb els ha convidats a participar en aquest nou espai setmanal de comentari i reflexió. Estem convençuts que la seua aguda visió de tot allò que passa als Països Catalans la comparteix una gran part dels lectors de VilaWeb, si no tots. I pensem que és necessari, precisament perquè són proscrits, que la seua veu es puga sentir alta i clara.

Som molts els qui estem cansats d’esperar que passe alguna cosa i hem decidit de passar a l’acció. Personalment o col·lectivament. En el nostre cas, com a diari, l’acció és informar i també oferir espais a la reflexió que puguen fer pensar. Jo no sé si les veus de Costa i Fachin haurien de ser habituals en uns altres espais, però sí que sé que VilaWeb, si pot, té la missió també d’evitar que el seu discurs, i el discurs de tanta gent com ells, siga relegat lluny de la ciutadania. I és això, exactament, que hem fet. Per La tertúlia proscrita desfilaran cada dijous moltes altres d’aquestes veus lliures a què em referia adés i voldríem que amb el temps es convertís en una referència ineludible.

Vull aclarir, en relació amb això, que ho fem perquè ho hem volgut fer, però també perquè hem pogut. I hem pogut gràcies al fet que de dia en dia creix el nombre de lectors de VilaWeb que fan el pas de fer-se’n subscriptors. I això ens permet de créixer a nosaltres i encarar envits que fa pocs temps veiem irrealitzables. Com més subscriptors tinguem, més continguts podrem fer. Però, com que ja tenim els que tenim, podem fer tot això que ja fem. Gràcies.

Construir un diari o construir una nació no són coses tan diferents. Cal, evidentment, voler-ho fer. Cal, i això és molt important, coherència en el temps i coratge. Però, per damunt de qualsevol altra cosa, cal posar-se a treballar, sense excusar-se en què fa o deixa de fer el del costat.

La història recent del moviment independentista comença així. Amb gent que es posa a treballar, a Arenys de Munt per exemple, sense esperar els altres i sense demanar permís a ningú i menys que a ningú als polítics. Hem viscut molts anys enganxats a una classe política que, no tota però en bona part, ens ha decebut i ens allunya cada dia més de l’objectiu que volem atènyer. De manera que cal reaccionar i tornar als orígens. Cadascú que ho faça com vulga i com ho crega convenient, però sobretot que cadascú siga responsable de la parcel·la que li pertany i no defuja la responsabilitat col·lectiva que tots tenim.

I és això que fem. Com a diari, nosaltres, a VilaWeb, vam decidir fa molts anys que no faríem mai cap pas enrere ni en la defensa del periodisme rigorós, de qualitat, lliure i compromès ni en la defensa de la nostra societat. Voldríem, per tant, que aquest nou pas que emprenem avui, aquest nou projecte que tant ens il·lusiona, fos un altre senyal de la nostra perseverança, però també una aportació, modesta i alhora decidida, al desvetllament del país. Tingueu-ho clar: si volem podem i com que podem ho hem de fer. És tan fàcil com això i no hi ha excuses que valguen.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
16.03.2023  ·  22:15

Enhorabona per la iniciativa. No es pot esperar aquell que no vol vindre. El meu sogre tenia una expressió, per aquesta manera de fer. “Jo t’esperaré anant, anant”. I continuava fent via. Seguim.

joan rovira
joan rovira
16.03.2023  ·  22:26

Felicitar a VilaWeb per aquest periodisme (en viu) escrit, àudio i vídeo que vol acompanyar amb continguts i referències actuals als que érem el Primer d’Octubre i caminem cada dia cap endavant per a bastir una societat lliure i convivencial, per a la nació sencera, en aquest canvi d’era digital.

Daniel Llorca
Daniel Llorca
16.03.2023  ·  22:36

Enhorabona i gràcies per tot ho que feu.

Joan Rius
Joan Rius
16.03.2023  ·  22:39

Per començar, a les municipals -a les grans ciutats del país- tots a votar 1 d’octubre

Núria Coma
Núria Coma
16.03.2023  ·  22:43

Moltes felicitats i moltíssimes gràcies!!!

Teresa Grau
Teresa Grau
16.03.2023  ·  22:48

Enhorabona per la iniciativa. En qualsevol gest que feu, i qualsevol novetat que dugueu a terme, em reafirma que ser fer-me subscriptora del vostre diari, va ser la millor opció.

Mateu Marc Pi
Mateu Marc Pi
16.03.2023  ·  22:53

Molt agraït. És un una iniciativa molt ferma.

teresa labourdette
teresa labourdette
16.03.2023  ·  22:55

He escoltat la tertúlia i agraeixo sentir persones com en Josep Costa i Albano Dante Fachin. És tan depriment seguir el dia a dia de la política catalana, de comprovar dia rere dia la submissió dels qui ens governen. El judici d’avui és una altra baixada de pantalons, la passejada colombiana del màxim representant del govern de la mà de l’ambaxaidor espanyol, una humiliació. Vull creure que la societat catalana és viva, organitzada, que no es rendeix i, ben al contrari, segueix amb l’esprit de l’u d’octubre.

Josep m Uribe-echevarria
Josep m Uribe-echevarria
16.03.2023  ·  22:55

Jo,com en Joan Rius votare 1 d’Octubre.La “tertúlia proscrita”es una bona iniciativa; enhorabona!

Francesc Gilaberte
Francesc Gilaberte
16.03.2023  ·  23:10

Enhorabona i felicitats per la Tertúlia Proscrita !!!
Una tertúlia molt interessant i una idea genial !!!
Felicitats a VW !!*!!

Joan Benet
Joan Benet
16.03.2023  ·  23:14

Enhorabona, una molt bona iniciativa.
Sort en tenim de Vilaweb…

Neus Ballbé
Neus Ballbé
16.03.2023  ·  23:16

Gràcies per aquesta interessant iniciativa, per donar veu a dues persones que, ara mateix, representen millor que ningú els que ens hem quedat orfes de referents polítics, els que sovint ens sentim tan decebuts que, de vegades, se’ns desdibuixen els camins a seguir malgrat tenir ben clar l’objectiu.

Carles Serra
Carles Serra
16.03.2023  ·  23:21

Gràcies per ser-hi Vilaweb

joan guinarda
joan guinarda
16.03.2023  ·  23:24

Encantat amb la iniciativa. Si hi aneu afegint gent de tanta vàlua con en Dante i en Costa es farà imprescindible.
gràcies!

jaume vall
jaume vall
16.03.2023  ·  23:26

Bravo per la iniciativa, per passar a l’acció.
Estarem atents.

Jordi Torres
Jordi Torres
16.03.2023  ·  23:38

Fins ara els dijous al vespre tenien l’al·licient de ser el preludi del divendres. Ara també tenen l’al·licient de poder escoltar la tertúlia proscrita. Gràcies, VilaWeb, per aquesta iniciativa.

Mercè ariza
Mercè ariza
16.03.2023  ·  23:43

Moltes felecitats la enhorabona per la iniciativa ,una tertulia que ens dona gust de escoltar i encomana energia positiva

Núria Castells
Núria Castells
16.03.2023  ·  23:45

Enhorabona i gràcies per la Tertúlia Proscrita!
Després dels anys tan durs que hem passat es feia imprescindible i urgent que hi hagués un espai de debat lliure on poder plantejar moltes qüestions pendents que se silencien o distorsionen en els media públics i privats.

Que hi ha molts catalans decebuts però no rendits és evident. Només has d’escoltar les persones per constatar-ho.
I és encara més clar que només debatent, enraonant i exposant opinions sortirem de la parálisi, o el retrocés, que els partits rendits -ells, sí!- ens voldrien imposar.

Dues idees importants que han sortit.
De Josep Costa “Ens equivocarem, direm i intentarem coses que potser no serviran… no sabem quina espurna pot revifar la flama. Però amb una que ho faci n’hi ha prou”.
D’ Albano Dante: les institucions que diem que ara estan en crisi són pre-1-O; potser és que ens hem d’alliberar de formes antigues…

La meva experiència d’aquests anys em fa creure fermament en la intel•ligència col•lectiva. He vist crear oportunitats i solucions meravelloses, treballant conjuntament.
Podem fer-ho.
Seguim.
Només cal abandonar les rèmores. Tots aquells i tot allò que ens vol quiets i a la gàbia.

Lluís Pérez
Lluís Pérez
16.03.2023  ·  23:47

A Granollers tenim un grup Municipal que és diu Primàries, amb un regidor, teníem un membre de Demòcrates tot i saben que tenen agenda pròpia, ara ens ha fet el salt cap a Junts i, a deixat sense els drets electorals al nostre grup. Som una llista lleials al 1O i s’olora possibles pactes post-electorals per part dels partits” inde” amb el Psc, que avui té majoria absoluta. Seguim tot i els entrebancs. Però fem molta nosa, a aquests partits.

Jaume Riu
Jaume Riu
16.03.2023  ·  23:52

Els conservadors no farien mai una Tertúlia Proscrita i és una magnífica eina de dos talls:
1. La revolució necessita una població molt ben informada, amb dades públiques contrastades i en temps gairebé real.
2. Aquest periodisme d’immediatesa i accessible, fa molta por als que controlen la informació publicada.
Bona feina VilaWeb

Núria Feliu
Núria Feliu
17.03.2023  ·  00:01

He seguit la Tertúlia Poscrita. M’ha agradat molt. És un plaer escoltar a dues persones amb criteri propi i amb ganes de no deixar-se trepijar. Us seguiré cada dijous. Moltes gràcies per aquesta gran iniciativa. Enhorabona. Endavant!!

Lluí Mor
Lluí Mor
17.03.2023  ·  00:01

Molt bé,…proscrita, no prostituida com a TV3, CAT Radio, RAC 1, etc etc

Josep-Francesc Massó
Josep-Francesc Massó
17.03.2023  ·  00:04

Molt bé, Vicent.
M’ha agradat molt.
Enhorabona i endavant.
Ni un pas enrere.

Joan Josep Foz
Joan Josep Foz
17.03.2023  ·  00:17

Efectivament una gran notícia la creació d’aquesta Tertúlia Proscrita, de la qual ja hem pogut gaudir per primera vegada.
L’enhorabona i moltes gràcies !!!

Xavier Gómez
Xavier Gómez
17.03.2023  ·  00:17

Gràcies, Vicent. Molt bona iniciativa que seguiré amb molt d’interès. Admiro i agraeixo totes aquestes veus que no perdeu l’esperança i manteniu viva la flama. Sou molt necessaris, i una llum entre tanta foscor i misèria que ve de la major part de la classe política. Molt agraïts a Vilaweb per la tasca magnífica que feu. Perseverem!

antoni nogueras
antoni nogueras
17.03.2023  ·  00:31

Felicitats. WV es mereix més subscriptors. Intentem tots i cadascú dels que ja ho som subscriure un de nou!

Soledat Balaguer
Soledat Balaguer
17.03.2023  ·  00:37

Ens tens a tots, Vicent.
Indesinenter.

Montse Massot
Montse Massot
17.03.2023  ·  00:53

Feliçitats per la nova iniciativa gràcies VilaWeb!

Jesús Albiol
Jesús Albiol
17.03.2023  ·  01:01

Una estona deliciosa de reflexió i de pensament crític. Enhorabona!!

Mercè Gratacós
Mercè Gratacós
17.03.2023  ·  01:06

Felicitats i moltes gràcies per aquesta Tertúlia. Sort d’espais com aquests per tornar a veure una mica de llum al final de tanta foscor…

Xavier Casademont
Xavier Casademont
17.03.2023  ·  02:29

Genial iniciativa. Necessitem espais i debats amb ments i persones descol·lonitzades com ells! Gràcies!

Podríeu penjar els àudios a l’spotify si us plau?

“Som molts els qui estem cansats d’esperar que passe alguna cosa i hem decidit de passar a l’acció.”

Donec perficiam!

Maria Rosa Biadiu
Maria Rosa Biadiu
17.03.2023  ·  03:30

Quina injecció d’optimisme! Si que ho volem, si que podem dons fem-ho! Apa! Som-hi.Gràcies , moltíssimes gràcies VilaWeb per ser el nostre far.

Mercè Segura
Mercè Segura
17.03.2023  ·  03:55

Gràcies, ha estat molt estimulant, aquesta tertúlia hauria d’èsser escoltada i visualtzada per moltíssima gent. Endavant.

ALBERT FRAGO
ALBERT FRAGO
17.03.2023  ·  05:59

Felicitats per la iniciativa. Si tots els programes són tan “sucosos” com el d’ahir, ens ho passarem bé.

Joan Sánchez
Joan Sánchez
17.03.2023  ·  06:15

Moltíssimes gràcies. VilaWeb i El Punt Avui sou ara mateix les “úniques” fonts d’informació fiables i lliures. La vostra feina és ara mateix imprescindible.
Per això en soc subscriptor i ho recomano sempre que puc a tot el meu cercle familiar, d’amics, de coneguts i de saludats.

Marià Puig
Marià Puig
17.03.2023  ·  06:29

La Santíssima Trinitat. Quin plaer. I que vagi escalfant la Ponsatí?

Isabel Blazquez
Isabel Blazquez
17.03.2023  ·  06:49

Bona sorpresa! Em reafirma, dia a dia, de la meva subscripció a Vilaweb.
Sempre es un plaer escoltar-los. El 17 de gener vaig escoltar a Josep Costa i el 23 de març escoltaré a l’Albano-Dante Fachín.
Aquestes iniciatives il-lusionen, anirem fent camí i amb el positivisme d’ells revifarem. Enhorabona.

Carme Garcia
Carme Garcia
17.03.2023  ·  06:50

Gràcies per donar-nos mitjans per a poder estar informats, tot i els esforços d’aquets “governet ” per a voler mantenir-nos en la ignorància del que estan fent.

Jordi Torruella
Jordi Torruella
17.03.2023  ·  07:16

Cita obligada amb La tertúlia proscrita. M’ha encantat. Moltes gràcies Vilaweb.

Salvador Molins
Salvador Molins
17.03.2023  ·  07:24

Ara, ja al mes de març de 2023 i davant l’emergència de nous lideratges, i perquè de cap manera ens oblidem del Mandat del 1r d’octubre del 2017 i de la DUI catalana que encara hem de completar, cal que siguem clars i valents com Costa i Fachin i tots els determinats amb fermesa en la defensa de la Llengua, la Nació Sencera i la Independència de Catalunya.

Així, el que torno publicar ací, ja ho he publicat altres vegades, no és sols una teoria, és una paràbola, una imatge motivacional del que vivim, del que defensem, del perquè lluitem, del compromís del Poble Català expressat solemnement per un Referèndum d’Autodeterminació, el del 1r d’octubre de 2017, guanyat amb un 90% de “Sí” (afirmatiu) a la pregunta “vols un estat català independent en forma de República?” i una participació pel cap baix del 43% del cens electoral, sense comptar els vots robats per la policia espanyola a cops de porra.

No! no és cap broma, aquest Mandat, expressió del Dret de Decidir de tot poble, en aquest cas del poble dels catalans, només pot ser revertit per un altre Referèndum vinculant, clarament expressat i votat.

Cal que quedi ben clar i que ningú ho dubti que un Referèndum no és una imposició sinó una votació democràtica basada en els resultats d’un 50% dels vots + 1.

Empresonaments, judicis farsa, taula farsa, repressió, multes, inhabilitacions, destitucions, … això sí que és una imposició i una sèrie de violències amb el consentiment i la complicitat per acció o omissió d’una part del poble contra l’altra part del poble, i per més gravetat, encara, és que són actituds, dels qui viuen a Catalunya i no van anar a votar en aquest Referèndum d’Autodeterminació vinculant, arrenglerades amb les forces d’ocupació espanyoles a Catalunya. Però, ai las, alguns d’ells sí que van anar votar i després, incomprensiblement han girat com un mitjó i han abandonat a la resta trencant la unitat i la confrontació imprescindibles.

El Poble de Catalunya no pot acceptar cap acord de cap taula farsa i incompleta, ni d’un govern que incompleix repetidament els compromisos electorals pels quals va ser escollit, que es recasa una i una altra vegada amb l’enemic espanyol … I fins i tot coqueteja amb la seva bandera. Les mostres de vergonya cada dia són més grans, més descarades.

Ací teniu, doncs, la Teoria i imatge motivacional que abans us he esmentat:

TEORIA DEL FORMATGE DE LA INDEPENDÈNCIA

De moment, la Independència és com un formatge partit en dos.

La primera mitja part és tot el bo, que no és poc, que ja tenim des del 1r i el 27è d’octubre de 2017, el Mandat d’Edificar la República Catalana Independent, i el fet d’haver-la ja declarat, és el mig formatge que ens fa catalans lliures dins i fora del trist i permanent esclavatge. És un formatge que ens el podem menjar cada dia i cada moment, aquell esperit de quan et lleves i veus el nou dia que tens per davant i exclames:

“Sóc català lliure! res del que pugui passar em farà trontollar en la meva determinació de ser-ho i viure-ho”

i

“Som un Poble que de sempre i més concretament ara, malgrat tot, caminem cap a la Independència, caminem vers la plena Llibertat”.

La segona mitja part d’aquest formatge, paràbola i imatge motivacional, representa i és tot allò concret que hem de fer i hem de construir per tal de fer efectiva la nostra plena independència; per a tots nosaltres també és el sentiment de frustració i fracàs de no haver pogut concloure-ho encara; per als que pateixen la represàlia directa és molt més dur i feridor, sols els pot quedar la profunda convicció de ser defensors directes de la terra i la llibertat, com Xirinacs, com Mandela, com Luter King, com John Adams, com Woodrow Wilson, … “Benaurats aquells que són perseguits per causa de la Justícia” digué Jesús de Natzaret dalt la Muntanya, en el mític discurs de les Benaurances. O com deia el ja finat Pere Casaldàliga, des de la selva del Mato Grosso, “és l’hora dels Pobles”.

També, cada dia i cada moment, ens hem de menjar aquesta amarga segona part, junt amb Hong Kong, junt amb el Tibet i el Kurdistan, junt amb la Selva Amazònica i els Pols sud i nord, … i ara també Ucraïna, Crimea, Donbass, … ai las!

Aquesta lluita ens esperona i ens ha d’esperonar a ser més lliures i més catalans cada dia, allunyar-nos més i més dels enemics de la nostra Terra, dels enemics de la nostra Llengua i dels enemics de la nostra Independència.

Per això, per completar tot això, per anar reblant el Mandat que nosaltres ens vam atorgar a nosaltres mateixos, cal que ens censem tots com a ciutadans de la nova República Catalana Independent, de fet censar-nos al Cens del Consell de la República (CdR) i a més, d’esperit, reafirmar així el nostre vot, aquell del 1r d’octubre, no deleguem als polítics la tasca d’independitzar-nos, aquests no, amb ells esdevé impossible, caldrà que votem gent més ferma i veritablement compromesa amb la Independència del nostre Poble, aquests, els polítics, ai las! han fallat. Tampoc perquè hagin fallat no ens hem de fer enrere! També ells poden renàixer i reeixir.

ARA MATEIX:

No defallim, els terratrèmols del 14F, dels indults, els pactes contra natura i de tot el que per sorpresa nostra arrosseguen, tot això passarà!

Prou sabem que les institucions catalanes autonòmiques són presoneres d’Espanya, però la voràgine dels esdeveniments ens descol·loca i ens hem de tornar centrar. Els indults no són la fi del món i la lluita per l’alliberament de Catalunya continua. Esquivem la temptació, no jutgem banalment als altres, tornem-nos aixecar. El Mandat es viu, República Catalana Independent …, qui s’ho creu que algú l’ha enterrat o l’enterrarà? Serà endebades!

Honor, respecte i admiració pels qui pateixen, han patit i patiran per causa de la Llibertat de Catalunya!

Catalans! que res no ens faci oblidar ni un segon el Mandat del 1r d’octubre. Som ací per a la Independència urgent, no ho oblidem.

Mantinguem viva la flama, continuem i incrementem les nostres tasques d’alliberament nacional, fem que llueixin les estelades i fem que la paraula INDEPENDÈNCIA ressoni per tot arreu, de forma contínua i persistent.

“La INDEPENDÈNCIA és llibertat”, “La INDEPENDÈNCIA és vida”, “La INDEPENDÈNCIA és Catalunya”, …

Il·lusionem-nos, coordinem-nos, enxarxem-nos sobre el territori, entrenem-nos per quan arribi el moment oportú i necessari. Fem-ho per trencar aquell “no hem sabut organitzar-nos” o qualsevol vençut “no podrem” o qualsevol anàlisi erroni “no hi ha res a fer”.

Ara és urgent, com solem dir i com ens va ensenyar Joan Fuster: “o ara o mai” !

Catalunya no nega als altres.
Catalunya s’afirma com Nació lliure entre el concert universal de les nacions que han d’ésser respectades i lliures.

Tots, els catalans lliures, necessitem mobilitzar-nos junts com l’oxigen que respirem!

Reafirmem el Primer d’octubre, comprometem-nos completar la DUI del 27 d’octubre de 2017, enxarxem-nos al territori i preparem la Llista Cívica com van fer els Països Bàltics, tot esperant la concreció del Gran Pacte emanent de la Conferència Nacional de l’independentisme civil unilateral.

Visquem la Llengua, la Nació sencera i la Independència, són indestriables!

Vicen Maupoey
Vicen Maupoey
17.03.2023  ·  07:26

Enhorabona per la iniciativa !
Serà un espai per seguir els dijous i quan no pugui, em baixaré el podcast.
Fa temps que segueixo a Costa i en Fachin,
així que ahir va ser molt estimulant sentir los junts.
Em vaig adonar dels importància de concretar i ordenar les idees com deia Albano , i de que algú parli tant clar , posant el dit a la nafra,com en Josep .
Seguim, seguirem

Felicitats i gràcies VilaWeb !!

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
17.03.2023  ·  07:45

Ja era hora d´avançar, de deixar passar els dies mirant a veure que fa el veí! Comparteixo que tant Albano com Costa han d´estar a la llista cívica. Comencem a caminar!

DOLORS SOLER
DOLORS SOLER
17.03.2023  ·  07:52

Em sembla una iniciativa formidable!!.

Pep Agulló
Pep Agulló
17.03.2023  ·  08:10

L’INDEPENDENTISME PROSCRIT…

“O la coerció de la llibertat provoca una reacció de lluita i de revolta en la persona,
o
la capacitat de ser i de voler de la persona minva.” (Ll.S.)

PS1. Els segueixo de temps, a “OctuVre” i en la “República”, ara els tindrem a VilaWeb. El títol: “La tertúlia proscrita” no podia ser millor.

PS2. Haig de dir que el comentari brossià d’ahir, del text de mitja lluna, de Joan Rovira em va impactar gratament.

Eulàlia Gili
Eulàlia Gili
17.03.2023  ·  08:11

Molt oportú el moment en què enceteu la “tertúlia proscrita”. Quan ja no podem escoltar cap tertúlia als mitjans perquè estan totes contaminades.
Un privilegi tenir cada setmana la participació dev gent valenta i compromesa a l’espai Vilaweb.

jaume alcacer
jaume alcacer
17.03.2023  ·  08:15

Molt bona idea , si de tant en tant es podes afegir el Cotarelo vindria be , rebrien tots…..

Albert Miret
Albert Miret
17.03.2023  ·  08:25

Moltes felicitats per aquesta idea que permet escoltar de viva veu el que pensen les persones que pensen, i valgui la redundància. Dissortadament, n’hi ha molt poques, però aquests ponents que heu triat avui són dels millors. Esperaré amb ganes cada dijous a veure a qui porteu i què diuen. Gràcies per la vostra professionalitat.

Víctor Torguet
Víctor Torguet
17.03.2023  ·  08:59

Molt bé Vicent i el fantàstic equip de Vilaweb.
No em cansaré de dir que no us veig “tan sols” com un diari de qualitat (a anys llum de les habituals escombraries subsidiàries i mercenàries que són els mitjans del país i l’estat), sinó com un far que ens intenta fer llum per no perdre’ns més del que ja ho estem.
En els darrers mesos estic veient una evolució molt adient de VW per interpretar la decadent realitat del nostre país.
A més d’un fòrum de relat i opinió (que això ja ho fa prou bé VW), espero que “La tertúlia proscrita” (amb aquests dos súper-herois del Costa i el Fachín i d’altres imprescindibles convidats que participaran) sigui també un generador d’idees, un definidor d’objectius i un laboratori tàctic.
Necessitem aquests motors com el respirar. Hem de fer que VW segueixi creixent, facilitant el camí cap a la Llibertat i ho faci amb el pas ferm, amb la dignitat i amb l’honestedat que ja ningú pot negar.
Moltes gràcies estimats i estimades de VW!!

(Eps !! endavant amb la Llista Cívica o similars…)

Joan Montagut
Joan Montagut
17.03.2023  ·  09:01

L’enhorabona!
I moltes gràcies!

Berta Carulla
Berta Carulla
17.03.2023  ·  09:09

Penso que dos activistes com l’Albano Dante (que ja podíem escoltar a Octuvre) i en Josep Costa, junts podrien fer alguna cosa més que perpetuar i alimentar el “show” als mèdia i m’havia creat alguna expectativa des d’ahir. Ens fa falta clandestinitat, xerrar menys i fer més.

Anna Linares
Anna Linares
17.03.2023  ·  09:16

Gràcies Vicent, ens hem quedat orfes de aquest debats que a TV3 podíem gaudir, ara tot és propaganda dels maldestres que han près el poder sensa cap legimitat, i es com un bri d’esperança aquest espai, cada dia més contenta d’haver escollit VilaWeb!

Joan Cuscó
Joan Cuscó
17.03.2023  ·  09:18

Sort en tenim de VilaWeb!!!

Josep Ramon Gil
Josep Ramon Gil
17.03.2023  ·  09:23

Afeigir una Felicitació més a tots els indispensables … Dante , Costa , …. Wbeb !

Josep Soler
Josep Soler
17.03.2023  ·  09:28

Una tertulia que t’estimula a tenir esperança.
Esperarem tots els dijous per veure-la perque tots dos personatges son de lo mes interessant.
Amb tot, m’atreveria a suggerir que la llista de gent que pugui intervenir i que no te mai espai a les televisions dels d’ERC i PSC, tambe poguès exposar les seves opinions en aquest programa.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
17.03.2023  ·  09:34

Enhorabona, Vicent; enhorabona VilaWeb, per “La Tertúlia Proscrita”. I també a “l’inventor” del nom: Tota una declaració d’intencions. VilaWeb es mou. VilaWeb és ben viva. VilaWeb és un referent de periodisme als PPCC.

Joan Benavent
Joan Benavent
17.03.2023  ·  09:40

La tertúlia de dir-se proscrita en tractar-se d’una parella de proscrits, fet que, tenint en compte com estan les coses, és una garantia de la seva credibilitat. Les paraules de l’Albano i d’en Josep Costa aportem llum a la foscor. Aquesta primera tertúlia ha estat un plaer escoltar-los.

Jordi Buira
Jordi Buira
17.03.2023  ·  09:44

Felicitats per aquesta alenada d’aire net en l’opinio política, tant difícil de trobar en el panorama actual. M’agradaria q en les próximes tertulies, poguessin posar llum sobre com es pot “votar 1 d’octubre” en les properes eleccions. Per ultim, tambe vull esmentar la magnífica feina de la Txell com a conductora d’aquest gran debat.

Alexandre Pallarès
Alexandre Pallarès
17.03.2023  ·  10:17

Gràcies Vilaweb per aquesta iniciativa, crec que és un bon encert i segur serà un èxit. I els protagonistes, Costa i Dante, són un referent, una llum indiscutible a dia d’avui.
Des de la resistència fins a guanyar. Salut i molta força!

jordi colás
jordi colás
17.03.2023  ·  10:23

Iniciatives com aquesta enforteixen la nostra nació.
us felicito!
salut i república

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
17.03.2023  ·  10:34

“si volem podem “…sempre que sapiguem què i com s’ha de fer. La construcció d’un Estat no es ventila només amb bona voluntat i coratge. Per això no el tenim.

Tomas Pérez
Tomas Pérez
17.03.2023  ·  11:03

Bona i oportuna iniciativa, esperem no quedi en un entreteniment més dels mitjans informatius. Amb el temps totes les parts involucrades en aquest propòsit identitari i lliure del 1-O, ens ha fet dubtar, ser incrèduls i una mica desconfiats, seguirem aspectants la seva evolució i desenvolupament. Tot allò que ens a serveixi per prendre consciència, determinació i fer camí, benvingut sia.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
17.03.2023  ·  11:05

Felicitats pel nou espai i segui per plantar cara si cal

JOAN TORRECILLAS
JOAN TORRECILLAS
17.03.2023  ·  11:21

La construcció de un estat no és ventila passejant amb l’ambaixador que et presenta com un venedor de vetes i fils.
Si volem podem, el que pasa és que no volen.
Ni volen saber que i com s’ha de fer.
Com molt bé diu el Sr. Josep Costa, els de Esquerra estan convençuts que és el seu moment, que ja els hi toca, per dret,tot i que no tenen idea de com administrar bé una autonomia.
I tenen tota la caterva de fidels que surten dia si i dia també, a dir-nos, que el 1/oct. Res.
Arreu hi tenen els espantadors.
Aquí a VilaWeb hi tenim el Sr. Melitó, la gota malaia.

Roser Cabacés
Roser Cabacés
17.03.2023  ·  11:28

Moltes felicitats, Vilaweb, i moltes gràcies per aquesta brillant iniciativa. Seguim endavant!

Manel Margalef
Manel Margalef
17.03.2023  ·  11:43

Una idea boníssima, la seguiré amb tota l’atenció que es mereix, per la qualitat de les persones que la formen, més quan estem tant faltats de tertulians de qualitat, d’opinió qualificada i no partidista i de crítica constructiva i no destructiva, no més cal escoltar Catalunya Ràdio i TV3 que no es dediquen més que a omplir espai, sense cap qualitat, ni opinió ni crítica ni personalitat, són serveis públics “capats”, fan llàstima, no val a pena ni escoltar-los o veure’ls.

Gerber van
Gerber van
17.03.2023  ·  12:47

Felicitats Vicent i Vilaweb! S’espera que aquest projecte pugui arribar a un públic més ampli. Potser també és una idea que alguns canals de ràdio i televisió locals i regionals puguin emetre el vídeo o el podcast perquè els espectadors i oients passius també s’enfrontin a les emissions. Potser les l’Assembleas Territorials podrien promoure una cosa així.

Gabriel Vives
Gabriel Vives
17.03.2023  ·  12:54

Felicitats per la bona idea.
M’ha agradat molt la pisarreta, i trobo a faltar més vídeos de notícies, tertúlies, etc., de VilaWeb. Perquè els altres mitjans són messells del poder, exceptuant el magnífic Octuvre.
Així, un pas més, i molt bo, en audiovisual.
Moltíssimes gràcies.

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
17.03.2023  ·  13:04

Felicitats, Vilaweb
Ara, convideu l’altre gran proscrit, el professor Cotarelo.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
17.03.2023  ·  13:07

Felicitats Vilaweb!!! Feia molta falta un espai com aquest que avui inaugureu. Gràcies i endavant!

JOSEP SOLÉ
JOSEP SOLÉ
17.03.2023  ·  13:14

Una excel·lent idea i una bona elecció de personatges. El senyor Partal, sempre avant. Què faríem sense ell?

Roser Garrell
Roser Garrell
17.03.2023  ·  13:31

Bona iniciativa. l’Enhorabona!

BLANCA SERRA
BLANCA SERRA
17.03.2023  ·  13:36

Molt bona idea que hauria de tenir la seva rèplica també a nivell internacional, Assange ens en va donar una mostra.

Marie Fonollosa
Marie Fonollosa
17.03.2023  ·  14:18

Totalment d’acord amb V. Partal, es lo moment.
Qui podia pensar que viuriem 5 anys d’obscuretat, no unicament per culpa d’Espanya, sino tambe per la gestio “politica” del post-1 O ?
Segur que les coses es van aclarin; aixo gracies a la prensa lliure catalana, i primer de tot, gracies a Vilaweb.
Esta tertulla es un primer pas para comprendre millor a qui punt estem en este moment.
Gracies Vicent
Graciès Txell

Joan Mª Tortras
Joan Mª Tortras
17.03.2023  ·  14:30

Ben pensat!!!

Xavier Codó-Sastrada
Xavier Codó-Sastrada
17.03.2023  ·  14:54

Gràcies, Vilaweb!

Roser Caminals
Roser Caminals
17.03.2023  ·  15:22

Aquesta és la direcció d’un futur no tan llunyà. Tenim ciutadania, tenim victòries a l’exili, i tenim líders a casa. Gràcies, Vilaweb.

Victoria Pedrola
Victoria Pedrola
17.03.2023  ·  15:36

Unanimitat de tots els comentaris!!!
Bona pensada…
Anem’hi sumant a Josep Costa i Albaro Dante F….
Ponsati, Cuevillas… Alguns que ja heu entrevistat a vila web… Molt preparats…
Seguim per una Catalunya lliure!!

Marta Sanchis
Marta Sanchis
17.03.2023  ·  15:37

Gràciesssssssssss !!!!!!!!

Anna Maria Garriga
Anna Maria Garriga
17.03.2023  ·  15:39

Enhorabona per la iniciativa igràcies per tot el que feu

Marc Mateos
Marc Mateos
17.03.2023  ·  16:23

Bona feina!
Ens cal més gent com en Josep, l’Albano, i tu mateix, Vicent!

Marc-Antoniu Ciurdariu
Marc-Antoniu Ciurdariu
17.03.2023  ·  16:32

No trobo el podcast enlloc! Espero que el penjareu aviat!!

Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny
17.03.2023  ·  16:43

Quina gran iniciativa ! Endavant !

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
17.03.2023  ·  16:48

Gràcies Vilaweb per aquesta nova iniciativa. Serà l’embrió molt important per a la independència de Catalunya. La frase que va dir ahir el periodista Albano Dante “Posar la unitat davant del pensament, és un fracàs” em va semblar genial. Les coses importants al principi poden semblar petites però amb el temps i la coherència arriben a ser determinants en el futur immediat. L’efecte papallona. Endavant Vilaweb!

Marta Ciscar
Marta Ciscar
17.03.2023  ·  16:54

Gràcies per aquesta iniciativa que ens obre una finestra de llibertat enfront de tant MMCC comprat o venut, com volguem dir-li. Enhorabona per l’encert en tot, en la idea, el format, el títol 😁 i la presentadora. Hi ha tant de suc.. com per dir i per fer. M’agrada molt aquest lema: “si volem podem i com que podem ho hem de fer”. Seguiré gaudint del programa fins la setmana que ve. Gràcies.

Pau Mompó
Pau Mompó
17.03.2023  ·  17:15

Estaria bé saber molts subscriptors som.
Molts eren a l’inici de Vilaweb, i quina ha estat l’evolució al llarg del temps.
I quines perspectives de futur hi han.
Gràcies

Andreu Sancho
Andreu Sancho
17.03.2023  ·  18:30

Gràcies Vicent, alcem-nos i caminen sense mirar enrere. Caminant anirem fent camí i engruixint el grup.

Isolda Barbarà
Isolda Barbarà
17.03.2023  ·  18:35

Em vull sumar-me als agraïments pel nou espai setmanal.
És una excel·lent idea.
Una tertúlia per a la reflexió que sens dubte contribuirà al desvetllament del país.
Gràcies VilaWeb.

Francesc Dalmau
Francesc Dalmau
17.03.2023  ·  19:17

Molt bona iniciativa!

Antonio Álvarez
Antonio Álvarez
17.03.2023  ·  19:17

Enhorabona per la creació d’aquesta tertúlia. Gràcies.
Segueixo en Albano i la Marta, des d’abans del 2012, quan editaven Cafè amb Llet.
Vaig participar en la recol·lecta per interposar el recurs contra la sentència de 23 octubre 2012, que els van condemnar a pagar una multa de 10.000 € per danys a l’honor de Josep Maria Via.
Posteriorment, van ser absolts per l’Audiència Provincial de Barcelona i la meva aportació, va servir para l’edició del llibre: “Artur Mar: ¿Dónde está mi dinero?”.
M’alegro molt de la creació d’aquesta tertúlia.

Ricard Portabella
Ricard Portabella
17.03.2023  ·  19:21

Magnífic. Que duri i s’engrandeixi. Calen canals de debat no tutelats i censurats pel poder suposadament indepe.

Josep Maria Molins
Josep Maria Molins
17.03.2023  ·  19:27

Em sembla una molt bona idea. Endavant!!!

Gemma Pané
Gemma Pané
17.03.2023  ·  20:21

Enhorabona. La vaig veure ahir. Fantàstica ! Una initiative formidable. Gràcies.

Jordi Camprubí
Jordi Camprubí
17.03.2023  ·  20:29

L’acabo de veure, escoltar la conversa entre en Josep i l’Albano m’ajuda a ser una mica menys pessimista. Gràcies per aquesta iniciativa

Victòria Peris
Victòria Peris
17.03.2023  ·  21:39

Moltíssimes gràcies!!!! Ho necessitavem!!!!

Marta de
Marta de
17.03.2023  ·  21:54

Molt agraïda per aquesta encertadíssima iniciativa, amb aquests excel·lents tertulians.
Fan absoluta de Josep Costa, de la seva dignitat i fermesa, de fer fàcil i entenedor el que altres fan impossible. També d’Albano Dante, lluitador incansable per una Catalunya independent i millor (que aquí també s’han d’arreglar moltes coses), de la seva tasca a OCTUVRE, i tot amb el mèrit afegit de venir d’una altra contrada.

Ventura Mallol
Ventura Mallol
17.03.2023  ·  22:54

Excel.lent iniciativa
Felicitats !!!

MONTSERRAT TREPAT
MONTSERRAT TREPAT
18.03.2023  ·  00:54

Enhorabona per la iniciativa. És imprescindible contrarestar el discurs tergiversat dels mitjans de comunicació de la Corporació: TV3 i CatRàdio. A més a més dels afins al govern i a l’Ibex, que són molts.
Gràcies Vilaweb.

Francesc Llach
Francesc Llach
18.03.2023  ·  01:00

La Tertulia Proscrita.
Gran encert. Enhorabona. Si seguiu així em tindreu cada setmana pendent del què dieu.
A veure si des d’aquí es pot aconseguir tirar endavant!
Felicitacions i moltes gràcies per aquest regal tant preuat!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any