Fotografia: EFE/EPA/Wu Hong

Un canvi en el mètode de diagnòstic del coronavirus ha disparat la xifra de persones contagiades a la regió xinesa de Hubei, on hi ha Wuhan, la ciutat on va començar el brot. Segons que han informat les autoritats mèdiques, s’han confirmat 14.840 nous casos de contagi i la mort de 242 persones ahir mateix a causa del covid-19, denominació oficial del patogen. Hubei és la regió més afectada pel brot del coronavirus: s’han confirmat 48.206 casos de contagi i 1.310 morts.

Fins ara, per a confirmar el contagi dels pacients calia fer anàlisis del seu ADN, que podien allargar-se durant dies, a la recerca d’informació genètica del virus. Els metges demanaven tests més ràpids per a començar a tractar els pacients com abans millor, de manera que s’ha començat a fer servir escàners tomogràfics, que revelen possibles infeccions dels pulmons. Els signes comuns d’infecció pel virus inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per a respirar. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda severa, insuficiència renal i la mort.

La confirmació de 14.840 casos fins ara no comptabilitzats ha tingut una traducció política. Segons l’agència Reuters, el cap del Partit Comunista de Hubei Jian Chaoliang ha estat substituït per Ying Yong, cap del partit a Shangai. El cap del Partit Comunista de Wuhan, Ma Guoquiang, ha estat substituït pel cap del partit a Shandong, Wang Zhonglin.

Fins ahir, 3.441 ciutadans de Hubei ja s’han recuperat de la malaltia i han rebut l’alta mèdica. Dels 33.693 pacients que continuen hospitalitzats, 5.647 estan en estat greu i 1.437, en estat crític. Davant la situació que viu la regió, el govern xinès ha desplegat a Wuhan, un total de 2.600 professionals de la salut de les Forces Armades, que s’encarreguen dels tractaments en dos hospitals.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb