L’ex-director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) Consuelo Císcar s’asseurà al banc dels acusats pel presumpte frau milionari amb l’adquisició de reproduccions d’obres de l’escultor Gerardo Rueda.

El jutjat d’instrucció número 21 de València, després de veure indicis de criminalitat, ha dictat una interlocutòria per obertura de judici oral contra Císcar; el fill i hereu de l’artista, José Luis Rueda; i l’ex-director econòmic administratiu de l’IVAM, Juan Carlos Lledó.

El suposat frau va ser perpetrat per la cúpula directiva de l’IVAM —dirigida per Císcar, que era muller de l’ex-conseller del PP, Rafael Blasco, condemnat pel cas Cooperació— mitjançant la compra amb càrrec als fons públics de cinquanta-vuit reproduccions de les obres de Rueda.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb