Consells de mobilitat per a la Via Lliure de la Meridiana

VilaWeb
Redacció
03.09.2015 - 20:35
Actualització: 03.09.2015 - 21:24

L’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural l’Onze de Setembre a Barcelona és previst que sigui multitudinari, i per això l’ANC ha preparat uns quants consells per a facilitar la mobilitat a la Via Lliure de la Meridiana. A la web, s’hi pot trobar tota la informació sobre els serveis, rutes i horaris dels transports públics d’aquell dia, i consells pràctics sobre els accessos per a vehicles privats i punts d’aparcament. Així mateix, seleccionant el tram corresponent hom obté instruccions concretes sobre com arribar-hi de la manera més còmoda i efectiva. La pàgina també inclou un espai interactiu amb què els inscrits poden posar-se d’acord per a compartir vehicles privats i desplaçar-se plegats a la Via Lliure des de qualsevol punt del país.

Tot seguit reproduïm els consells de mobilitat que dóna l’ANC:

—Cal anticipar el màxim possible el viatge. Si voleu passar el dia a Barcelona us estalviareu cues, aparcareu més fàcilment i, a més a més, podreu gaudir d’una Diada amb molt d’ambient.

—Feu ús del transport públic, sobretot si us desplaceu dins l’àrea metropolitana de Barcelona.

—Compreu bitllets d’anada i tornada, per evitar les cues i les aglomeracions a la venda de bitllets a la tornada.

—Seguiu en tot moment les indicacions del plafons informatius, de megafonia o del personal dels operadors de transport públic.

—Per motius de seguretat i logística, l’accés al voltant de l’escenari no romandrà obert fins que no comenci la Via Lliure.

—Per facilitar una arribada fluida i ordenada a cada tram, recomanem d’anar-hi amb un recorregut des de muntanya direcció a mar, i no pas a l’inrevés.

Autocars

Si sou un grup que us desplaceu a la Via Lliure en autocar, envieu- un correu electrònic a autocars@assemblea.cat, indicant el nombre d’autocars que vindran en cas de ser més d’un, i el tram assignat. L’ANC us indicarà quina és la zona reservada a l’aparcament del vehicle.

Per tal de poder fer una còmoda entrada i un ràpid aparcament, us recomanem que els autocars entrin a Barcelona abans de les 14.00 hores.

Horaris i indicacions amb transport públic

Podeu consultar-ho a Transport públic

Informacions vehicle privat

Podeu consultar-ho a Vehicle privat.

Persones amb mobilitat reduïda

Els qui tinguin mobilitat reduïda podran entrar al seu tram fins que els serveis de la guàrdia urbana de Barcelona tallin el trànsit de l’avinguda Meridiana. Es podrà encotxar i desencotxar, però en cap cas aparcar els vehicles dins els trams. Es recomana que les persones amb mobilitat reduïda siguin al seu tram abans de les 15.00.

Enllaços d’interès

Per a consultar l’estat del trànsit:

Mapa Continu de Trànsit

Servei Català de Trànsit

Per a consultar les línies de metro de Barcelona: ací

Càlcul d’itineraris de transport públic a Catalunya. Servei Mou-te de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)

Rodalia i mitjana distància

Regionals i AVE

Horaris de formació de la Via Lliure

A les 16.00 començarà la concentració dels participants als trams i l’inici del repartiment de fletxes per al mosaic final.

De 16.00 a les 17.14 hi haurà actuacions de cultura popular a cada tram, tot esperant que es comenci a formar el passadís de la Via Lliure un cop s’hagin repartit les fletxes.

17.14: començarà la Via Lliure!

18:00: La fletxa gegant arribarà al Parlament de Catalunya i tothom haurà d’esperar al seu tram que soni la cançó escollida per a l’ocasió. Aleshores, tothom alçarà les fletxes i la Via Lliure serà un mosaic que passarà del blanc als colors dels eixos de la futura República Catalana. Així s’enviarà un immens missatge al món!

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any