El consell d’administració de Twitter demana als accionistes que votin a favor de l’acord de venda a Musk

  • Han expressat el suport unànime a l'acord de final d'abril

VilaWeb
Europa Press
21.06.2022 - 18:23
Actualització: 21.06.2022 - 23:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta directiva de Twitter ha expressat el suport unànime a l’acord de finals d’abril per la venda a Elon Musk de l’empresa. A més, ha recomanat als accionistes que votin a favor de la venda –xifrada en vora 44.000 milions de dòlars o 54,20 dòlars per acció (41.829 milions d’euros en total)– a la junta general que s’haurà de convocar per a avalar la venda, i que encara no té data.

“Després d’haver considerat els factors descrits amb més detall, la junta directiva de Twitter ha determinat unànimement que l’acord de fusió és aconsellable, i que la fusió i les altres transaccions contemplades per l’acord de fusió són justes, convenients i el millor per als interessos de Twitter i els seus accionistes”, ha informat l’empresa a la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC).

Dimarts, Elon Musk va dir que encara falten alguns assumptes sense resoldre, d’entre els quals un aclariment oficial sobre el nombre de comptes falsos i bots que interactuen a la xarxa social. També resta pendent de conèixer qüestions com el deute i l’aprovació de l’operació per part dels accionistes. En el cas que finalment s’executi la compra, Musk ha dit que la seva intenció és “impulsar el producte”, però que no necessàriament suposarà convertir-se en el conseller delegat de Twitter.

A mitjan maig, Musk va decidir de suspendre temporalment la compra de Twitter a l’espera de conèixer detalls que certifiquin que els comptes falsos són menys del 5% dels usuaris, com calcula Twitter. Posteriorment, va dir en una carta de principis de juny a la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units, que la posició de Twitter suposava un “incompliment substancial” de les seves obligacions en virtut de l’acord de fusió, i deien que Musk es reserva el dret de no consumar la compra i rescindir l’acord de fusió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes