El Consell General d’Aran crea el Consell Consultiu de l’Aranès

  • La síndica Vergés insta a tots els consellers treballar conjuntament per a "evitar la desaparició de l'aranès"

VilaWeb
ACN
14.05.2021 - 16:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell General d’Aran ha aprovat, amb els vots a favor del grup d’Unitat d’Aran i l’abstenció de Convergència Aranesa el reglament regulador del Consell Consultatiu de l’Aranès. Es tracta d’un òrgan d’assessorament i consulta en matèria de política i planificació que aconsellarà al Consell General d’Aran en la presa de decisions, accions i projectes en qüestions lingüístiques. La síndica d’Aran, Maria Vergés ha destacat “la necessitat imperiosa de no utilitzar la llengua com a instrument polític, per a assegurar la seva continuïtat” i ha instat a tots els consellers del Consell General a “treballar conjuntament per a evitar la desaparició de l’aranès”.

El Consell Consultatiu de l’Aranès analitzarà els factors que afecten la vitalitat social de la llengua, proposarà treballs de recerca i informes, analitzarà també les accions de política lingüística que tinguin incidència en Aran, seguint l’objectiu de promoure l’ús i coneixement de l’aranès, i dissenyarà accions i polítiques per a promoure l’ús de la llengua en tots els àmbits de la societat aranesa i per a la disponibilitat de productes i serveis en aranès.

El Consell Consultatiu de l’Aranès és format per professionals de reconegut prestigi i trajectòria, autors de nombroses publicacions i coneixedors de la llengua i de l’àmbit occità, membres d’universitats i organismes, com la Universitat de Sorbonne o la Universitat de Lleida, ha explicat la síndica d’Aran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes