L’Audiència espanyola ha condemnat l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per no haver investigat la publicació de les dades personals i les fotografies de trenta-tres jutges catalans que van signar un manifest en favor del dret de decidir a La Razón el 2014. L’article, titulat ‘La conspiració dels 33 jutges sobiranistes’, va aixecar una gran polèmica i va ser el començament del procés judicial perquè la informació provenia d’un presumpte informe policíac.

Els jutges van presentar la denúncia corresponent a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. No obstant això, l’organisme va arxivar-la, adduint que no havia pogut identificar el responsable de la filtració. A continuació, els jutges van recórrer contra aquesta decisió a l’Audiència espanyola, que els ha donat la raó i ha condemnat l’AEPD a pagar les costes del procediment judicial i a fer la investigació corresponent.

Contra aquesta sentència, l’AEPD té un termini de trenta dies per a presentar un recurs de cassació.

Podeu llegir la sentència.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb