Tema en actualització

Una concentració convocada per l’ANC ha omplert la plaça de Sant Jaume de Barcelona per exigir un govern del 52% que compti amb el suport dels 74 escons independentistes. A la darrera intervenció de l’acte, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha fet una advertència als partits independentistes: “Teniu una darrera oportunitat per a posar-vos d’acord. Si ens aboqueu a noves eleccions o repetiu un govern sense cap pla per a avançar, l’Assemblea no serà més al vostre costat.”

Podeu veure ací el discurs de Paluzie:

A l’acte també hi ha intervingut el vice-president de l’entitat, David Fernàndez, la presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca, i representants de diverses entitats, que han llegit el manifest reclamant un govern independentista. “Els que teniu responsabilitats polítiques us heu esborrat. Per la independència i la llibertat hem invertit temps i diners. Hem perdut feines, clients i parelles i, finalment, la paciència i la confiança”, ha dit Fernàndez. “Per tal que hi hagi una recuperació econòmica cal un govern que governi decidit, fort i estable. Un govern valent que lluiti pels drets dels catalans, un govern que respongui al mandat de les urnes i que, per tant, sigui netament independentista”, ha demanat Roca.

El manifest ha recordat que l’independentisme ha respost al carrer i a les urnes durant anys i que per això cal un acord per a avançar cap a la independència: “A les eleccions del desembre del 2017, uns ens deien que si votàvem, el president tornaria; el president i els altres ens deien que si els votàvem, farien república. Al final, durant l’última legislatura ni ha tornat el president ni s’ha fet república, I hem deixat que ens inhabilitessin un altre president”, diu el manifest. “És imprescindible que els partits independentistes donin resposta als anhels de la majoria del 52% que vol la independència, amb un govern nítidament independentista.”

Podeu recuperar el minut a minut de l’acte ací:

3 publicacions novesRecarregar
12.23

El cant dels Segadors ha tancat l'acte de l'ANC a la plaça de Sant Jaume.

12.21

Al final de l'acte, l'ANC també ha demanat als ciutadans de practicar la sobirania fiscal i la resistència lingüística, així com continuar assistint a les manifestacions contra la repressió.

12.19

Paluzie, als partits: "Un dia, per sorpresa, com la manifestació del 2012, tornarà a passar una onada des de baix amb la qual us haureu d'esfumar o se us emportarà per davant"

12.15

Paluzie: "L'Assemblea us diu que teniu una darrera oportunitat per posar-vos d'acord. Si ens aboqueu a noves eleccions o repetiu un govern sense cap pla per avançar, l'Assemblea no serà més al vostre costat".

12.11

Paluzie: "La independència no ens la donarà cap tribunal internacional. L'hem de guanyar aquí i ara, des del parlament, amb la força de les entitats i amb el paper d'altaveu internacional del Consell per la República, amb un front jurídic i polític ofensiu".

12.10

Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea: "Aquells dies d'octubre l'estat va perdre totalment el control del territori a Catalunya".

12.08

David Fernàndez: "Més reunions honestes i menys mitjans, més concòrdia i menys retrets, més acords i menys desavinences, més país i menys partits".

12.07

David Fernàndez, vice-president de l'Assemblea: "Els que teniu responsabilitats polítiques us heu esborrat. Per la independència i la llibertat hem invertit temps i diners. Hem perdut feines, clients i parelles, i, finalment, la paciència i la confiança".

12.01

11.58

Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Barcelona: "Per tal que hi hagi una recuperació econòmica cal un govern que governi decidit, fort i estable. Un govern valent que lluiti pels drets de les catalanes i els catalans, un govern que respongui al mandat de les urnes i que, per tant, sigui netament independentista".

11.54

Roger Espanyol, represaliat: "La gent vam ser clau per posar la independència al centre i per fer el referèndum de l’1 d’octubre contra la violència de l’estat espanyol. Ara, als partits us diem: Així no! Volem un acord, volem un govern i volem un pla per fer la independència".

11.54

Blanca Serra, històrica de l’esquerra independentista: "És un moment d’emergència social i nacional i ens cal poder legislar a favor de les persones i de la vida. Per això és urgent la independència. Hem de poder treballar units per la república dels drets, contra l'Espanya de les presons".

11.53

Pep Ribas, president de la de la CAL: "És imprescindible que els partits independentistes donin resposta als anhels de la majoria del 52% que vol la independència, amb un govern nítidament independentista, que faci passos ferms per avançar cap a la llibertat del nostre país i que compti amb el suport dels 74 escons independentistes".

11.52

Rafa Sánchez, vice-president de Súmate: "No entenem que les desavinences entre els partits independentistes s’imposin per sobre del mandat popular i d’un objectiu comú i necessari com és la independència de Catalunya."

11.51

Jamal Mouna, ex-pres polític i sol·licitant d’asil, del Moviment Popular del Rif a Catalunya: "El poble no ha fallat, i ara és el moment d’exigir als electes independentistes que actuïn en correspondència amb la voluntat de l’electorat i conformin un govern que avanci decididament cap a la independència".

11.51

Olga Amargant, presidenta de la Coordinadora de l’Advocacia de
Catalunya: "A les eleccions de desembre de 2017, uns ens deien que si votàvem el president tornaria el president i els altres ens deien que si els votàvem farien república. Al final, durant l’última legislatura ni ha tornat el president ni s’ha fet república, I hem deixat que ens inhabilitessin un altre president. Malgrat això, el 14 de febrer, en unes eleccions convocades per la repressió, us vam tornar a fer confiança. Ens vau demanar un mandat, ens vau demanar un esforç en plena pandèmia i us vam donar més del 50% per primer cop en la història".

11.50

En la primera part del manifest, Pol Stemper, de la FNEC, Albert Juanico, de la patronal Anem per Feina, Blanca Verdaguer, de les ADIC, i Virgínia Martínez, de l’Associació d’Afectats de l’1 d’Octubre, han repassat les vegades que s'ha preguntat per la independència a la ciutadania, des de la consulta d'Arenys de Munt fins a l'1-O.

11.48

11.44

Comencen els parlaments a la plaça de Sant Jaume per part de diferents representants d'entitats: Federació Nacional d'Estudiants, la patronal Anem Per Feina, Assemblea de Treballadors per la defensa de les institucions catalanes, l'Associació afectats per l'1-O, Coordinadora de l'Advocacia de Catalunya, Meridiana Resisteix, Súmate, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana. També participen Roger Español, represaliat, i Blanca Serra, històrica de l'esquerra independentista. Entre tots llegeixen el manifest de l'ANC.

11.32

La plaça de Sant Jaume, en aquests moments:

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.