En Comú Podem ha posat en qüestió el trasllat dels presos polítics a Madrid abans de judici contra l’1-O al Tribunal Suprem espanyol. En aquest sentit, la confluència ha preguntat al govern espanyol si està treballant en el protocol d’actuació i el dispositiu de trasllat dels presos a les presons de Soto del Real i Alcalá Meco.

La Generalitat preveu de començar el trasllat dels presos polítics dimarts vinent 

A més, En Comú Podem també li pregunta a l’executiu si pot garantir un trasllat ‘respectant les condicions de seguretat personal i de dignitat cap als presos’ i si el trajecte es farà ‘sense dilacions innecessàries’. D’altra banda, En Comú Podem també vol saber el parer de l’executiu sobre si creu que durant el judici els presos polítics han de ser alliberats o internats en un mòdul de règim obert.

Els trasllats dels presos, un espai d’impunitat per a la policia 

‘Pot garantir el govern, tenint en compte els antecedents, que l’estança dels presos en els centres penitenciaris es realitzarà respectant els seus drets com interns i la seva dignitat personal i integritat física?’, és una de les preguntes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.