Les primàries de Compromís han validat les candidatures principals que s’hi presentaven. Així doncs, amb relació a les eleccions valencianes, un 87% dels votants ha acceptat Mónica Oltra com a candidata a la presidència de la Generalitat i s’han acceptat també Aitana Mas, Fran Ferri i Vicent Marzà com als caps de llista per Alacant, València i Castelló.

El president de les Corts, Enric Morera, ha acabat molt capdavant de la llista de candidats per la demarcació de València. També Natxo Bellido, Joan Ribó i Ignasi Garcia Felip han estat ratificats respectivament com a candidats a les batllies d’Alacant, València i Castelló.

La votació més disputada ha estat la de la llista de les europees, en què Jordi Sebastià ha revalidat la candidatura. Ha aconseguit prop del 50% dels vots, seguit d’Isaura Navarro, que n’ha aconseguit el 34% i Myriam Fernàndez, que n’ha aconseguit el 9%.

En total, en les primàries han participat 34.558 electors, una xifra clarament superior a la de les anteriors.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb