Compromís exigeix a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació la creació d’un segon canal de la ràdio pública 

  • La coalició recorda que la llei preveu la posada en marxa d’una freqüència per a la difusió de la música i la cultura del país

VilaWeb
Redacció
27.05.2022 - 14:32
Actualització: 27.05.2022 - 14:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diputats Mónica Àlvaro i Josep Nadal recorden a Alfred Costa,  director general de la corporació, l’obligació legal de posar en marxa un segon canal de la ràdio pública. “La llei està per damunt de qualsevol consideració de la direcció general”, han respost a la direcció.

Aquestes afirmacions dels diputats de Compromís, membres de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana a les Corts, sorgeixen arran de la resposta a una pregunta parlamentària escrita. A la pregunta es recordava que la llei de creació estableix la posada en marxa d’aquest segon canal. Mar Iglesias, presidenta de la corporació, afirma que no hi ha cap previsió de fer-ho i al·ludeix a la incapacitat pressupostària. Fins i tot, recorda que en una de les compareixences, Costa va reclamar una modificació de l’article de la llei que obliga a posar en marxa una segona freqüència.

En el mateix escrit, Iglesias recorda que el director general, Alfred Costa, ha fet les mateixes afirmacions en seu parlamentària en més d’una ocasió. I ací quan els diputats de compromís li recorden que les paraules que Costa puga dir a les corts no eximeixen del compliment de la llei. 

Àlvaro i Nadal admeten les dificultats econòmiques de la corporació, però han recordat que d’ençà de la posada en marxa del servei públic, el pressupost ha anat augmentant. “Defensem que eixe increment pressupostari aconseguit a les Corts ha de servir per a complir amb el mandat de la llei”, afirmen en la resposta a Iglesias.  

Els diputats de Compromís han lamentat també que no comparteixen la dilació en la renovació del contracte programa perquè aquesta seria l’eina a través de la qual es podria preveure la creació d’aquest segon canal de la ràdio pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes