Compromís

El portaveu de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví és partidari de deixar tramitar el pressupost del govern de Pedro Sánchez i, d’aquesta manera, obrir la via al diàleg en compte de proposar ‘accions maximalistes’. Baldoví ha explicat que els quatre diputats de Compromís a la cambra no presentaran cap esmena a la totalitat contra els comptes.

Segons el portaveu, el pressupost de Sánchez és millor que els de Rajoy, però cal perfeccionar-lo. Per això demana que es permeti que els comptes passin a la fase d’esmenes parcials. ‘Que es negociï i que cadascú sigui responsable del que pugui passar’, ha declarat. De totes maneres, ha reconegut que a vegades el PSOE en comptes de negociar es comporta com si tingués majoria absoluta.

Sobre l’esmena a la totalitat d’ERC, el portaveu de Compromís ha reiterat que la negociació pressupostària no és l’àmbit per a fer ‘accions maximalistes’, sinó de fer el possible per a millorar els comptes. ‘La política és l’art del possible i no és possible fer determinades coses’, ha acabat dient.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.