Comissió europea

La Comissió Europea diu que ‘no té motius per dubtar’ que el judici contra l’1-O serà ‘just’. En una resposta parlamentària als eurodiputats d’ERC, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, el vice-president de la Comissió, Frans Timmermans, assegura que no hi ha ‘motius per dubtar que el dret a un judici just està garantit‘ i defensa que no té indicis de ‘vulneracions del principi de separació de poders en relació a la independència judicial a Espanya’.

Els eurodiputats d’ERC han preguntat al vice-president de la Comissió si es pot garantir un judici just tenint en compte als missatges que es van revelar del portaveu del PP al Senat espanyol, Ignacio Cosidó, on assegurava que controlaven la sala penal del tribunal ‘per la porta del darrere’.

Timmermans, en la seva resposta, ha refusat valorar el cas i s’ha limitat a dir que no té ‘informacions’ que hi hagi manca de separació de poders i que l’article 6 dels tractats, que garanteix el dret a un judici just, és ‘respectat’ a l’estat espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb