‘Vicent, com a fill de collidor i de treballadora de magatzem de taronja, va treure de la terra i del treball de les mans la força per viure com ha viscut’: d’aquesta manera comença la nota de condol que ha fet pública el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV).

Ha estat avui mateix, 30 de març, de matinada: Vicent Esteve i Montalvà, mestre, sindicalista, treballador compromès, s’ha mort a València a causa de la malaltia que, de feia temps, l’havia obligat a anar-se retirant de l’activitat pública.

Nascut a Alzira l’any 1955, Vicent Esteve va fer de la vocació de mestre una dedicació compromesa tot al llarg de la seva vida, que també va canalitzar des del treball sindical: membre del Secretariat Nacional de l’STEPV, del Secretariat Confederal  de l’STES (on es va fer càrrec de la política educativa) o d’Intersindical, Esteve va tenir diverses responsabilitats a l’STEPV, de les més bàsiques a la coordinació d’àrees com l’acció sindical, els serveis jurídics o les polítiques lingüístiques o educatives. Durant vuit anys va dirigir l’àrea de publicacions del sindicat.

A més a més, va estar implicat a Escola Valenciana, al Consell Escolar Valencià, a la Mesa per l’Ensenyament del Valencià, a les Escoles d’Estiu i als Moviments de Renovació Pedagògica o a l’Observatori Estatal de la Convivència Escolar.

Marc Candela, coordinador d’acció sindical de l’STEPV, destaca, sobretot, ‘el seu bon fer’. ‘Tenia una gran capacitat d’anàlisi de la realitat educativa. No es deixava emportar pels impulsos i sabia estar sempre on feia falta.’ El portaveu d’Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, ha destacat el fet que Vicent Esteve ‘ha estat una persona consensuadora, reflexiva i, des de la humilitat, una peça clau en la construcció del sindicat: sempre ha estat en primera línia, tant en la consolidació d l’STEPV com, després, en la construcció d’Intersindical Valenciana. La seva feina ha estat molt important: Vicent Esteve és un referent tant en el sindicat com en el conjunt del moviment de l’educació valenciana’.

La cerimònia de comiat serà al Tanatori Municipal de València, el 31 de març, dissabte, a les 12.15 hores.

Mostres de condol
La mort de Vicent Esteve ha provocat una gran consternació, per la qual cosa diferents veus destacades i entitats culturals han mostrat el seu condol a les xarxes socials.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb