Comença la festa gastronòmica del Tast a la Rambla

Enguany hi participaran xefs i pastissers d'establiments de renom, com ara Gaig, Dos Palillos, Espai Kru, Petit Comitè i Via Veneto

VilaWeb
Redacció
09.06.2016 - 00:05
Actualització: 08.06.2016 - 23:49

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Una cinquantena de restaurants, bars i pastisseries envaeixen la Rambla de Barcelona des d’avui fins diumenge. És el tercer Tast a la Rambla, que pretén traslladar la millor gastronomia del nostre país al carrer. D’aquesta manera la gent podrà tastar plats d’alta cuina per només quatre euros. Fins i tot podrà degustar menjars procedents d’establiments amb estrella Michelin. Novament, el reclam d’aquesta fira gastronòmica és la combinació d’alta gastronomia a preus molt raonables.

Enguany hi participaran xefs i pastissers d’establiments de renom, com ara Gaig, Dos Palillos, Espai Kru, Petit Comitè i Via Veneto. Tots aniran acompanyats de restaurants nous i d’èxit, com Alquimia, Fogo, Elephant, Estimar o Tío Carlos.

La iniciativa, que va néixer amb la voluntat de convertir-se en la gran cita gastronòmica de cada començament d’estiu a Barcelona, ja ha aconseguit la fita. L’any passat va rebre més de 550.000 visites i les perspectives d’enguany encara són millors. Els organitzadors –els Amics de la Rambla i el Grup Gsr– aprofiten l’avinentesa per reivindicar la Rambla com un gran eix lúdic barceloní. Consideren que és la millor ocasió perquè els ciutadans tornin a fer-la seva i la recuperin com a passeig ciutadà.

Novetats d’enguany
El Tast d’enguany presenta noves propostes per a millorar l’experiència. A més de les categories habituals –la cuina d’autor, les tapes, la cuina tradicional i els dolços–, s’hi ha afegit una nova secció dedicada als entrepans, que els organitzadors consideren una de les tendències a l’alça de l’alta gastronomia. En aquest espai, s’hi poden trobar establiments de renom com ara Sagàs, Monvínic o La Puntual.

Però aquesta no és pas l’única novetat de l’any. Els showcookings es traslladen per primera vegada al carrer, a l’escenari Estrella Damm, que també acollirà diversos músics del districte de Ciutat Vella. La resta de ponències seran, com els anys anteriors, a les sales interiors del Centre d’Arts Santa Mònica.

Per potenciar també tots els establiments de la Rambla, s’ha organitzat una Ruta de Tapes i Vermuts. En tot un seguit de locals s’oferirà una tapa amb un vermut per només 4,50 euros. Una excusa per a conèixer nous bars al centre de Barcelona.

A més, enguany s’ha creat la Targeta Tast, amb què hom pot pagar a qualsevol dels estands del Tast. Només cal recollir-la i carregar-la a les taquilles de la fira, pagant un euro de fiança, que és retornat al final, juntament amb els diners que no s’hagin gastat.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies