El judici contra Dominic Ongwen, el general de l’Exèrcit de Resistència del Senyor d’Uganda (LRA), comença avui al Tribunal Penal Internacional. L’LRA és responsable de la mort d’unes cent mil persones i del segrest d’uns seixanta mil nens. Ongwen, de fet, fou segrestat l’any 1988 per aquesta milícia, on va passar de víctima a botxí. La justícia l’acusa de crims de guerra i de lesa humanitat.

La fiscalia ugandesa ha presentat setanta càrrecs contra l’acusat relatius als atacs entre els anys 2002 i 2005 en un camp de refugiats al nord d’Uganda. Els càrrecs inclouen denuncies per violació, matrimoni forçat, segrest infantil, esclavitud sexual i reclutament de menors. El Tribunal Penal Internacional se centrarà en els càrrecs de crims sexuals i abusos contra les dones, un fet sense precedents perquè el tribunal havia rebut crítiques per haver desatès les acusacions d’abusos sexuals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]