Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) han entregat a la missió de l’ONU un primer llistat de béns que servirà, entre altres qüestions, per reparar les víctimes del conflicte que ha assolat el país sud-americà durant més de mig segle.

Així ho ha anunciat aquest dilluns l’Alt Comissionat per a la Pau, Sergio Jaramillo, qui ha confirmat que les Nacions Unides va rebre aquest llistat el cap de setmana. En les pròximes hores la missió avalarà públicament aquest document, en espera que el 15 d’agost es conegui l’inventari final.

Les FARC es van comprometre l’octubre del 2016 a renunciar a tots els seus béns en un termini de deu mesos per contribuir a la reparació de les víctimes, un dels punts dels acords de pau subscrits amb el Govern de Juan Manuel Santos. Part del material servirà també per ajudar la integració dels exguerrillers.

Jaramillo ha destacat en una entrevista a Caracol Radio que, amb aquests béns ‘s’obrirà la possibilitat de contribuir a la reincorporació dels membres de les FARC a la vida civil’. La guerrilla té previst llançar a principi de setembre el partit polític amb el qual concorreran a les eleccions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]