Collboni, Fortuny, Mascarell i Parlon, vicepresidents de la Diputació de Barcelona

  • El PSC controlarà sis àrees executives i JxCat tres

VilaWeb
Redacció
23.07.2019 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat la nova organització per al mandat 2019-2023. A la presidència ja coneguda de l’alcaldessa socialista de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín l’acompanyaran quatre vicepresidents: Jaume Collboni i Núria Parlon del PSC i Carmela Fortuny i Ferran Mascarell de JxCat.

També s’ha donat llum verda a la creació de les nou àrees executives en què s’estructurarà el govern de la diputació en aquest mandat, i que es divideixen entre PSC i JxCat: sis per als socialistes i tres per als sobiranistes.

Junta de govern

La junta de govern, presidida per Marín, estarà formada per CollboniParlon, Carles Ruiz, Pilar Díaz, Eva Menor, Xavier Gomar, Lluïsa Moret, Alfredo Vega i Rubén Guijarro del PSC-CP; i Fortuny, Mascarell, Pere Pons, Josep Arimany, Joan Carles Garcia Cañizares, Neus Munté i Josep Tarín de JxCat.

El ple també ha nomenat als membres de la comissió executiva i les seves funcions; la creació de les comissions informatives i de seguiment i de la Comissió Especial de Comptes, i ha donat per constituïts els set grups polítics de la corporació, amb la seva composició, els seus presidents i portaveus.

Marín presidirà el grup socialista, que tindrà a Pilar Díaz com a portaveu, mentre que Ramon Mut serà el president d’ERC-AM, amb Dionís Guiteras com a portaveu i Montserrat Benedícom a portaveu adjunta. Neus Munté presidirà el de JxCat, que tindrà a Joan Carles Garcia Cañizares com a portaveu i a Josep Tarín com a portaveu adjunt.

Laura Pérez presidirà el grup de ECG, amb Jonatan Fornés com a portaveu i Rafael Duarte com l’adjunt, i Celestino Corbacho presidirà el de Cs, amb Salvador Tovar com a portaveu i Lluís Tejedor com a adjunt, mentre que Xavier García Albiol presideix el del PP –amb Daniel Gracia com a portaveu– i Lluïsa Melgares serà presidenta i portaveu de Tot per Terrassa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes